ОСТАННІ НОВИНИ

Ще три львівські лікарні перереєстрували зі Львова в область

Ольга Денисяка

|

Львівська обласна рада перереєструвала ще три обласні лікарні, які розташовані у місті Львові, в міста й села Львівської області. Мова йде про центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, онкологічний центр та госпіталь ветеранів війн та репресованих. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Зокрема, окрім обласної клінічної лікарні, зі Львова перереєстровані:

  • Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  –  з вул. Миколайчука, 9 – у с. Завадівка Турківського району;
  • Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр  –  з вул. Я. Гашека, 2а  –  у м. Старий Самбір;
  • Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи  –  з вул. В. Івасюка, 31 (м. Винники)  –  у смт. Дубляни Самбірського району.

«Вже маємо прецедент обласної клінічної лікарні, де головний лікар перереєстрував юридичну особу в Городоцький район. Те саме хотіли зробити з психіатричною лікарнею  –  перереєструвати її у Миколаївський район. Зараз маємо інформацію, що перереєстрували ще три заклади. При цьому, жодних погоджень чи обговорень цих рішень, жодних повідомлень про це для нас від обласної ради не було. І це неприпустимо, тому що Львів – обласний центр, третина мешканців області проживає у Львові. Більшість працівників лікарні та їхні відвідувачі є львів’яни, які користуються інфраструктурою міста, відвідують навчальні заклади, і ми з міського бюджету витрачаємо кошти на інфраструктуру навколо лікарні. І при цьому ми бачимо таке абсурдне рішення про зміну місцезнаходження лікарні. Оскільки територіально і по-факту перереєстровані лікарні продовжують бути у Львові і надавати медичні послуги саме тут», – повідомили в департаменті гуманітарної політики ЛМР.

Відтак, Львівська міська рада звернулася з листами до Державної податкової служби, Прем’єр-міністра України, Міністра охорони здоров’я України, Львівської обласної ради щодо ситуації, яка склалась із перереєструванням Львівських обласних лікарень.

Нагадаємо, у Львові вже був такий інцидент. Влітку минулого року Львівська обласна клінічна лікарня змінила свою юридичну адресу зі Львова на місто Великий Любінь, що у Городоцькому районі. Через це до бюджету Львова щомісяця вже не надходить близько 2 мільйонів гривень, тож мерія з цього приводу звернулась у ДФС та в поліцію.

Гендиректор лікарні Михайло Гичка пояснював, що таке рішення прийняли, аби врятувати Великолюбінську лікарню від закриття, та відкрити на її базі реабілітаційне відділення. А звернення щодо доцільності перереєстрації медзакладу надійшло від одіозного нардепа Ярослава Дубневича.

Додамо, що Михайла Гичку і братів Дубневичів пов’язують й родинні стосунки. Син Гички Назар одружений із донькою Богдана Дубневича.

Також у листопаді Львівська обласна рада хотіла реорганізувати психіатричну службу та змінити місце реєстрації психлікарні зі Львова на село Заклад Миколаївського району. Для прийняття такого рішення депутатам забракло голосів, втім така ідея обурила Львівську міську раду та медичну спільноту.

Так, мер Андрій Садовий наголосив, що перереєстрація психлікарні відбере у бюджету міста від 10 до 14 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *