У більшості хворих, які отруїлись у бориславському кафе, виявили сальмонелу

Ольга Денисяка

|

Кількість хворих, які отруїлися у кафе «РЕТ», що у Бориславі продовжує зростати. Станом на сьогодні, 20 грудня, до лікарні звернулись вже 15 людей. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

 

Перших десятьох хворих госпіталізували у центральну лікарню Борислава 11-12 грудня. Згодом кількість постраждалих зросла до 14 людей. А станом на сьогодні, 20 грудня, за допомогою звернулись 15 осіб, з них 14 госпіталізували.

«Пацієнти скаржились на підвищення температури тіла, головний біль, тошноту, блювоту, біль в животі, частий рідкий стілець. При зборі епіданамнезу встановлено, що всі потерпілі вживали в їжу піцу, салат «Цезар» та інші продукти», – йдеться у повідомленні.

У частини пацієнтів медики під час лабораторних досліджень виявили сальмонелу.

«Стан пацієнтів відносно задовільний. В матеріалі більшості пацієнтів висіяно Salmonella enteritidis», – зазначили у департаменті.

Львівський портал повідомляв, що під час святкування весілля у ресторані «Криве озеро», у Новояворівську отруїлись 24 людини. У деяких пацієнтів медики під час лабораторних досліджень виявили сальмонелу.

Також після святкування весілля у ресторані «Сінатра» на вул. Кульпарківській отруїлися вісім людей. У трьох із них медики також виявили сальмонелу.

Ця бактерія стала причиною отруєння й відвідувачів ресторану «Княжий двір», що у Сокільниках. Також сальмонела вклала на лікарняне ліжко людей, які святкували весілля у ресторані на Яворівщині.

Також ми писали про те, що треба знати про сальмонелу, і як вберегтися від зараження нею. Детальніше про це читайте тут.

Нагадаємо, цьогоріч Львівщина встановила антирекорд за кількістю спалахів кишкових інфекцій у закладах громадського харчування. Чому після бенкетів у ресторанах мешканці масово потрапляють на лікарняні ліжка, читайте тут.

Про те, як вберегтися від кишкових інфекцій та отруєнь, можна дізнатися за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *