ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський призначив вже сімнадцятьох голів РДА на Львівщині

Соломія Головіна

|

Президент України Володимир Зеленський призначив ще двох голів РДА на Львівщині: Турківську РДА очолив Віталій Бабяк, а Буську – Олег Коваль. Про це йдеться у відповідному розпорядженні глави держави, оприлюдненому сьогодні, 18 грудня.

 

«Призначити Коваля Олега Васильовича головою Буської районної державної адміністрації Львівської області», – мовиться у одному з президентських розпоряджень.

В іншому йдеться про те, щоб призначити Бабаяка Віталія Євгеновича головою Турківської РДА.

Додамо, що загалом із 20 РДА на Львівщині  нових очільників має вже 17. Раніше голів було призначено у Пустомитівському, Яворівському, Жидачівському, Стрийському, Старосамбірському, Сколівському, Мостиському, Миколаївському, Кам’янко-Бузькому, Радехівському, Самбірському, Городоцькому, Жовківському, Золочівському, Перемишлянському районах.

Нагадаємо, у серпні влада гучно заявила про новий кадровий підхід на Львівщині. В центрі нововведень опинились голови районних державних адміністрацій, яких вирішили шукати за допомогою спеціальної платформи LIFT. Якщо раніше подання президенту на призначення чиновників такого рівня скеровував одноосібно голова облдержадміністрації, то тепер «Зе-команда» вирішила детінізувати цей процес і зробити його більш публічним.

Так, усі, хто хотів би очолити РДА на Львівщині, мали реєструватись на платформі LIFT і проходити подальший відбір із обговоренням громадськості. Однак цей процес виявився не таким уже й публічним. Детальніше про це читайте у статті Львівського порталу «Таємний LIFT. Хто може очолити РДА на Львівщині».

Своєю чергою голова Львівської ОДА Маркіян Мальський публічно не називав жодних ймовірних кандидатів на посади голів РДА, навіть тоді, коли вже відомі у ЛОДА імена надіслали на погодження у Кабмін. Мальський лише говорив про унікальність відбору через LIFT та про те, що новопризначені очільники районів працюватимуть близько року, оскільки реформа децентралізації згодом ліквідує такі посади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *