ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині офіційно представили голів Перемишлянської та Золочівської РДА

Соломія Головіна

|

Сьогодні, 4 грудня, на Львівщині відбулося офіційне представлення нових голів Перемишлянської РДА Богдана Гуменюка та Золочівської РДА Василя Маркевича. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Очільників двох районів представила керівник апарату Львівської обласної державної адміністрації Маріанна Вільшинська і побажала їм успіхів у роботі.

Як зазначається у повідомленні, під час зустрічі з громадою Богдан Гуменюк окреслив громаді першочергові завдання на новій посаді, однак пресслужба ЛОДА не деталізувала про які задачі йде мова.

«Сьогодні я бачу у пріоритеті роботи якісну адміністративно-територіальну реформу, процес переходу від одного устрою до іншого, сучасного, більш нового, який має бути зрозумілим, чітким і безболісним. Для якісної роботи мають бути залучені інвестиції. Особливий акцент хотів би поставити на роботі з громадянами. Я закликаю усіх до конструктивного і відкритого діалогу. Потрібно всім об’єднатися: громадянам, громадським організаціям, депутатам усіх рівнів, владі і виконувати спільну мету – сильна і процвітаюча країна, заможні громадяни і безпека», – наголосив Василь Маркевич.

Як повідомляв Львівський портал, на Львівщині вже призначено трьох голів РДА. Першим районом, який отримав нового керівника, став Пустомитівський.

Водночас 2 грудня президент Володимир Зеленський призначив ще двох голів РДА: очільником  Золочівської Василь Маркевич, а Перемишлянської – Богдан Гуменюк.

Зазначимо, загалом на Львівщині є 20 районних державних адміністрацій. До середини серпня президент Володимир Зеленський позвільняв усіх попередніх керівників районів, відтак область вже не мала жодного голови РДА, яких призначав V президент України Петро Порошенко.

28 листопада Зеленський призначив першого нового голову РДА на Львівщині. Ним став Андрій Марко, який очолив Пустомитівський район.

Нагадаємо, у серпні влада гучно заявила про новий кадровий підхід на Львівщині. В центрі нововведень опинились голови районних державних адміністрацій, яких вирішили шукати за допомогою спеціальної платформи LIFT. Якщо раніше подання президенту на призначення чиновників такого рівня скеровував одноосібно голова облдержадміністрації, то тепер «Зе-команда» вирішила детінізувати цей процес і зробити його більш публічним.

Так, усі, хто хотів би очолити РДА на Львівщині, мали реєструватись на платформі LIFT і проходити подальший відбір із обговоренням громадськості. Однак цей процес виявився не таким уже й публічним. Детальніше про це читайте у статті Львівського порталу «Таємний LIFT. Хто може очолити РДА на Львівщині».

Своєю чергою голова Львівської ОДА Маркіян Мальський публічно не називав жодних ймовірних кандидатів на посади голів РДА, навіть тоді, коли вже відомі у ЛОДА імена надіслали на погодження у Кабмін. Мальський лише говорив про унікальність відбору через LIFT та про те, що новопризначені очільники районів працюватимуть близько року, оскільки реформа децентралізації згодом ліквідує такі посади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *