ОСТАННІ НОВИНИ

Дубневича готова взяти на поруки група нардепів. Список

Андрій Котенський

|

Вищий антикорупційний суд обирає запобіжний захід депутату Ярославу Дубневичу, якого підозрюють у заволодінні 93 мільйонів гривень при закупівлях «Укрзалізниці», пише УП.

 

Адвокат заявив, що за Дубневича готові поручитися його колеги з Верховної Ради.

Фото: РБК Україна

На поруки Ярослава Дубневича «під письмове зобов’язання» готові взяти народні депутати Ігор Палиця, Віктор Бондар, Тарас Батенко, Анатолій Урбанський, Петро Юрчишин, Віктор Балога, Антон Кіссе, Сергій Мінько та Ігор Колихаєв.

Частина з них присутні на засіданні суду.

Нагадаємо, 29 жовтня 2019 року правоохоронці почали обшуки у маєтку брата екснародного депутата Богдана Дубневича у селі Зубра, що біля Львова. 30 жовтня Комітет Ради підтримав зняття недоторканності з Ярослава Дубневича.

31 жовтня 2019 року Верховна Рада України надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. Зняття недоторканості із нардепа Ярослава Дубневича підтримало 26 із 31 народних депутатів від Львівщини, а згоду на арешт надало лише 12-ть із них (список) .

17 жовтня Генпрокурор Руслан Рябошапка підписав та направив у парламент подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича. За даними слідства, депутат завдав шкоди державі на 93 мільйони 277 тисяч гривень.

Раніше Львівський портал  інформував, що міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що на «Укрзалізниці» повний провал структурних реформ, через зацікавлених «друзів». Також стало відомо, що за підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній народних депутатів України Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Згодом повідомлялося, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ. А тодішній очільник «Укрзалізниці» Войцех Балчун визнав монополію Дубневичів на «залізниці» та перевів стрілки на НАБУ, прокуратуру і СБУ.

Після цього НАБУ дали доступ до документів залізниці для розслідування змови з Дубневичами. Відбулися обшуки у офісі Дубневичів у Львові. Зокрема стало відомо, що мова про корпорацію КРТ, яка співпрацювала з фірмою, що ухилялась від сплати податків.

Після гучних викриттів Омелян назвав «конфліктом інтересів перебування Дубневича на посаді глави транспортного комітету Ради».

Попри те суди заборонили фіскальній службі проводити перевірку компанії братів нардепів. Керівник ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов ухилився від прямого запитання про конфлікт інтересів та мільярдні тендери «Укрзалізниці», які виграють Дубневичі.

Не «Укрзалізницею» єдиною. Національне антикорупційне бюро затримало у Львові чотирьох посадовців трьох компаній за підозрою в заволодінні газу на суму понад 1,4 мільярда гривень. Згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є нардепи від БПП Ярослав і Богдан Дубневичі.

Суд почав обирати запобіжні заходи затриманим посіпакам Дубневичів за розкрадання 1,4 мільярда

Нещодавно НАБУ виграло у «Укрзалізниці» і Дубневичів суд щодо протизаконності їх розпилу 151 мільйона.

31 січня 2018 року стало відомо, що Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький передав генеральному прокурору Юрію Луценку для внесення в парламент подання про зняття недоторканності з народного депутата від БПП Ярослава Дубневича.

Водночас на весні 2019 року НАБУ оприлюднило цілу схему оборудок нардепів Дубневичів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *