ОСТАННІ НОВИНИ

Омелян вважає конфліктом інтересів перебування Дубневича на посаді глави транспортного комітету Ради

|

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян назвав конфліктом інтересів факт перебування на посаді глави комітету Верховної Ради України з питань транспорту народного депутата Ярослава Дубневича, який пов’язаний з транспортним бізнесом, пише Інтерфакс.

«Якщо ти на державній посаді – ти маєш думати про державу. Безумовно, з моєї точки зору, конфлікт інтересів очевидний. Людина, що є народним депутатом, головою комітету визнає, що у нього був такий бізнес, що він його передав керуючій компанії, і це профільний бізнес в рамках очолюваного ним комітету. Якщо це не конфлікт інтересів, то що таке конфлікт інтересів? » – сказав міністр в ефірі телеканалу Zik в четвер увечері.

Він не зміг відповісти, чому немає політичної оцінки такого факту, однак висловив надію, що буде реакція правоохоронних органів.

Раніше Львівський портал повідомляв, міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що на «Укрзалізниці» повний провал структурних реформ, через зацікавлених «друзів». Також стало відомо, що за підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній народних депутатів України Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Окрім того стало відомо, що «Укрзалізниця» планує порізати на брухт майже 15 тисяч вагонів. А також накупила бракованих запчастин на 20 мільйонів

Згодом повідомлялося, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ. А сам Войцех Балчун визнав монополію Дубневичів на «Укрзалізниці» та перевів стрілки на НАБУ, прокуратуру і СБУ.

Після цього НАБУ дали доступ до документів залізниці для розслідування змови з Дубневичами.

Також відбулися обшуки у офісі Дубневичів у Львові. Зокрема стало відомо, що мова про корпорацію КРТ, яка співпрацювала з фірмою, що ухилялась від сплати податків.

Відео: ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *