ОСТАННІ НОВИНИ

Дубневичі за рік заробили на Укрзалізниці близько мільярда гривень?

|

За підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній народних депутатів України Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у інтерв’ю виданню Бізнес.Цензор.

За його словами, брати Дубневичі не перший рік реалізовують запатентовані комплектуючі до рейок.

«Брати Дубневичі заробляли на замовленнях «Укрзалізниці» в 2008-2011 році, коли її очолював Михайло Костюк (екс-глава ЛОДА – ред.). Їхня «Корпорація КРТ» постачала УЗ кріплення для рейок. В той же час, патент на цей виріб належав Костюку… За підсумками минулого року орієнтовна вартість закупівель в компаній Дубневичів складала близько мільярда гривень, про що пише й преса. Це контракти, які в нас є. Можна тільки припускати, скільки було інших компаній, асоційованих з цими людьми. У них же є геніальний винахід – унікальний трикутник, який запатентований. Я вважаю, що це на межі зловживання. Прозорість таких операцій викликає сумніви», – переконаний міністр.

Водночас, за даними посадовця, зараз на складах «Укрзалізниці» утворився надлишок комплектуючих.

«Чи потрібен такий обсяг УЗ? Чи випадково ними зараз не забиті всі склади? За моїми даними, обсяг закупівель значно перевищує потреби УЗ. При тому, що УЗ практично знаходиться в стані технічного дефолту. В нас рухомий склад замортизований відсотків на 90. Нам потрібні негайні інвестиції у локомотиви, інфраструктуру. Замість цього УЗ часто закуповує речі, які є абсолютно непотрібними, або мають закуповуватися в значно меншому обсязі», – повідомив міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *