ОСТАННІ НОВИНИ

НАБУ дали доступ до документів залізниці для розслідування змови з Дубневичами

|

Національне антикорупційне бюро отримало доступ до документів ПАТ «Укрзалізниця» для розслідування закупівель продукції у компаній нардепів від БПП Ярослава і Богдана Дубневичів. Про це повідомляє УП.

Рішення Печерського суду про доступ до документів датується 20 січня, але оприлюднене тільки 1 лютого.

НАБУ припускає змову посадовців ТОВ «Корпорація КРТ» Дубневичів зі службовими особами ПАТ «Укрзалізниця», що призвело до привласнення і розтрати коштів.

На думку НАБУ, учасники тендерів залізниці ТОВ «Експозиція» і ТОВ «АРГО» створювали видимість конкуренції і представляли одного постачальника – «Корпорацію КРТ» Дубневичів. За оцінками детективів, таким чином представники корпорації Дубневичів незаконно заволоділи 12 млн гривень.

Наразі детективи хочуть з’ясувати, як формувались очікувані закупівельні ціни на металопродукцію у 2014 році. Для цього НАБУ попросило про доступ до документів одного з тендерів 2014 року.

На цьому тендері контракт на 26,7 млн гривень отримала харківська фірма ТОВ «НАН». За інформацією НАБУ, фірма «НАН» фігурує у ланцюгу постачальників «Корпорації КРТ» Дубневичів. Співвласником «НАН» з часткою 15% є Юрій Вандін, який раніше займав керівні посади в СБУ і МВС.

У судовому реєстрі є дані, що у вересні 2016-го суд відмовив НАБУ у доступі до інших документів залізниці щодо тендерів, які виграли пов’язані з Дубневичами компанії. Суд вирішив, що НАБУ не дало доказів змови «Укрзалізниці» з корпорацією Дубневичів.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на «Укрзалізниці» повний провал структурних реформ, через зацікавлених «друзів». Також стало відомо, що за підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній народних депутатів України Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Окрім того стало відомо, що «Укрзалізниця» планує порізати на брухт майже 15 тисяч вагонів.

Згодом стало відомо, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ. А сам Войцех Балчун визнав монополію Дубневичів на «Укрзалізниці» та перевів стрілки на НАБУ, прокуратуру і СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *