ОСТАННІ НОВИНИ

Кравцов ухилився від питання про конфлікт інтересів та мільярдні тендери «Укрзалізниці», які виграють Дубневичі

Лаврентій Дубич

|

Керівник ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов ухилився від прямого запитання журналіста ЕП про те, чи не вбачає він конфлікту інтересів у тому, що підприємства народних депутатів Дубневичів виграють мільярдні тендери «Укрзалізниці». Про це йдеться в інтерв’ю керівника УЗ Економічній Правді: «Євген Кравцов: Не можу сказати, що «Укрзалізниця» існує без прив’язки до Дубневичів».

Щодо питання про вплив Дубневичів на «Укрзалізницю», пан Кравцов відповів: «Треба розуміти, що Ярослав Дубневич – голова транспортного комітету, Богдан Дубневич – в комітеті з питань бюджету Верховної Ради. Це органи, які формально володіють інструментарієм в частині запитів взаємодії з УЗ. Тому говорити, що компанія існує абсолютно безприв’язно до них, не можу. Зрозуміло, у нас є формальна взаємодія – засідання транспортного і бюджетного комітетів, де УЗ бере участь, відповідає на запитання депутатів».

Євген Кравцов ухилився від відповіді на пряме запитання: «Вони володіють підприємствами, які займаються постачаннями для УЗ, виграють мільярдні тендери. В цьому немає конфлікту інтересів?».

«Питання не зовсім до мене. Моє питання – щоб ціни, номенклатура і обсяги закупівель відповідали інтересам УЗ. Якщо є інші виробники, вони повинні виходити на тендер. Якщо вони мають кращу пропозицію, вони повинні вигравати», – відповів він.

Євген Кравцов також запевнив, що його кандидатура на посаду керівника «Укрзалізниці» не погоджувалася у кабінеті Ярослава Дубневича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *