ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський відзначив держнагородами двох шахтарів «Львіввугілля»

Наталя Дуляба

|

В останню неділю серпня в Україні святкують День шахтаря. З цієї нагоди президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами гірників, в тому числі й зі Львівщини. Про це йдеться в указі №624, опублікованому на офіційному інтернет-представництві президента, повідомляє Львівський портал.

 

Відзнаки шахтарі держпідприємства «Львіввугілля» отримали за «вагомий особистий внесок у зміцнення енергетичного потенціалу держави, забезпечення сталої роботи вугільної промисловості та високий професіоналізм».

Відтак орден «За заслуги» III ступеня отримав Андій Бециль – головний інженер відокремленого підрозділу «Шахта «Межирічанська» державного підприємства «Львіввугілля».

«Заслуженим гірником України» став Володимир Яремчук – електрослюсар підземного відокремленого підрозділу «Шахта «Великомостівська» державного підприємства «Львіввугілля».

Зазначимо, загалом у у вугільній галузі на Львівщині працюють майже 9 000 людей. Видобуток вугілля в області здійснюють сім шахт, шість із яких шість входять у держпідприємство «Львіввулілля». Це шахти «Великомостівська», «Межирічанська», «Відродження», «Лісова», «Степова» «Червоноградська» та ПАТ «Шахта «Надія».

Нагадаємо працівникам ДП «Львіввугілля» регулярно затримують зарплату. Наприклад, платню за грудень їм виплачували «по копійці» від січня до кінця лютого. А зарплату за травень шахтарям видавали ще в середині липня. На початку серпня їм виплатити гроші за червень.

Через це шахтарі Львівщини регулярно перекривають дороги і влаштовують пікети. Востаннє на акцію протесту вони виходили 2 липня.

На протести шахтарів у Львівській ОДА щораз наголошують, що працюють над тим, аби гірникам виплачували зарплати. На початку цього року в адміністрації заявляли, що розмір заборгованої зарплати для шахтарів збільшили на 40%.

Раніше Львівський портал писав у матеріалі «Шахтарський Червоноград. 500 метрів під землею» про нелегку роботу гірників, зокрема, і про постійні затримки зарплат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *