ОСТАННІ НОВИНИ

Стали відомі попередні результати другого туру виборів президента України

Вероніка Рой

|

Оприлюднили попередні результати другого туру виборів президента України 2019 року. Інформацію подаємо на основі Національного екзит-полу, проведеного у всіх регіонах України станом на 18.00 год.

 

Так, за результатами «Національного екзит-полу», Володимир Зеленський набрав 73,2% голосів виборців, а Петро Порошенко – 25,3%. Зіпсованих бюлетенів 1,5%.

За даними доповідувачів, похибка, як і в першому турі, можлива на рівні 2.5%.

До слова, оприлюднені результати лише попередні, адже підрахунок бюлетенів лише стартував.

Нагадаємо, перший тур виборів Президента України відбувся 31 березня. Тоді на першому місці опинився Володимир Зеленський із 30,24% голосів, а Петро Порошенко набрав 15,95% голосів виборців.

Після завершення першого туру Володимир Зеленський у своєму відеозверненні закликав Петра Порошенка подебатувати з ним НСК «Олімпійський». Останній погодився, однак закликав Зеленського здати аналізи на вживання алкоголю і наркотиків. Шоумен здав аналізи не у медпункті стадіону «Олімпійський», а в приватній лабораторії, і опублікував результати «заднім числом».

Дебати кандидатів у Президенти України відбувалися 19 квітня і на стадіоні «Олімпійський», і в студії «Суспільного», як це передбачає законодавство. Втім у студію Суспільного мовника Володимир Зеленський так і не прийшов.

Сьогодні, 21 квітня, під час другого туру виборів на Львівщині не обійшлося без порушень. Так, у Брюховичах чоловік хотів проголосувати замість свого сина, бо мав від нього доручення. А без паспортівпроголосувати хотіли на одній із виборчих дільниць у Львові, а у Бродівському районі – священик. Про найпоширеніше порушення на виборах у Львівській області читайте тут.

Як повідомляв Львівський портал, сьогодні Володимир Зеленський показав свій бюлетень із хрестиком навпроти свого імені. Цим він порушив таємницю голосування. Відтак поліцейські склали на нього протокол про адміністративне правопорушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *