ОСТАННІ НОВИНИ

Нацполіція відкрила вже 11 кримінальних справ через порушення на виборах

Наталя Дуляба

|

Станом на 15:00 год. сьогодні, 31 березня, правоохоронці зареєстрували 649 подій, пов’язаних з порушенням виборчого процесу. Відповідну статистику оприлюднив у Facebook речник Національної поліції Ярослав Тракало, передає Львівський портал.

 

Правоохоронці відкрили вже 11 кримінальних справ через порушення виборчого законодавства. Чотири із них стосуються фальсифікації виборчих документів, три – порушення таємниці голосування, два – умисне легке тілесне ушкодження.  Ще по одній справі відкрито через перешкоджання здійснення виборчого права та хуліганство.

Нагадаємо, сьогодні, 31 березня, в Україні відбуваються чергові вибори президента. Усі виборчі дільниці відкрились о 08:00 год. і працюватимуть до 20:00 год. Станом на 11.00 год. у Львівській області виборчий процес проходив спокійно. Станом на 12.00 год. на дільницях Львова явка виборців становила в середньому 13,8%.

Станом на 12:00 год. поліція зафіксувала у Львові два порушення виборчого законодавства. Також на території області зафіксували щонайменше три спроби видачі бюлетенів виборцям, котрі не мали з собою паспортів.

Як повідомляв Львівський портал, участь у президентських виборах загалом хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. У виборчих бюлетенях будуть вказані прізвища 39 осіб, ставити штамп «вибув» не будуть.

Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

На Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *