ОСТАННІ НОВИНИ

Біля однієї з дільниць у Львові «журналіст» випитує, за кого голосували виборці

Наталя Дуляба

|

Станом на 12:00 год. сьогодні, 31 березня, правоохоронці зафіксували у Львові два можливі порушення виборчого законодавства. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини.

 

У Франківський відділ поліції об 11:28 год. надійшло повідомлення від мешканця Львова про те, що поблизу однієї з виборчих дільниць невідомий чоловік «представляється журналістом та цікавиться у громадян, за кого вони проголосували».

Об 11:35 год. до поліції звернулась львів’янка, котра заявила, що під час голосування «у списках виборців навпроти свого прізвища виявили чужий підпис».

Інформація про події зареєстрована у Журналі єдиного обліку, наразі поліцейські проводять перевірки.

Поліцейські закликають усіх учасників виборчого процесу дотримуватись законодавства, бути взаємоввічливими та толерантними під час волевиявлення, а також не порушувати публічний порядок.

Якщо ви стали очевидцем скоєння правопорушення, звертайтесь до правоохоронців або повідомляйте про це на оперативну лінію 102!

Нагадаємо, МВС вже заявило про перші порушення під час виборів в Україні. Детальніше про це читайте тут.

Також на території Львівщини зафіксували щонайменше три спроби видачі бюлетенів виборцям, котрі не мали з собою паспортів.

Як повідомляв Львівський портал, участь у президентських виборах загалом хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. У виборчих бюлетенях будуть вказані прізвища 39 осіб, ставити штамп «вибув» не будуть.

Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

На Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *