ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині бюлетені хотіли видати особам без документів, – Опора

Наталя Дуляба

|

На Львівщині зафіксували щонайменше три спроби видачі бюлетенів виборцям, котрі не мали з собою паспортів. Втім після зауважень членам ДВК, які хотіли видати бюлетені, порушенням вдалось запобігти. Про це йдеться на офіційній сторінці Громадянської мережі «Опора. Львів» у Facebook, передає Львівський портал.

 

Спроби видачі бюлетенів особам, які не пред’явили документів, виявили на виборчих дільницях:

  • №460207 (село Романівка Городоцького району, територіальний виборчий округ №120). Таких спроб було дві
  • №460365 (смт Гніздичів Жидачівського району, територіальний виборчий округ №120) спостерігачі ОПОРИ зафіксували спроби видачі бюлетенів для голосування без пред’явлення паспорту.

«В обох випадках члени ДВК погоджувались видати бюлетені для голосування, запевняючи, що знають виборців особисто. Проте спостерігачі Опори повідомили членів комісій, що це є порушенням Закону України «Про вибори Президента України». Таким чином видачі бюлетенів виборцям без паспортів вдалось запобігти», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що згідно законодавством, для того, щоб отримати виборчий бюлетень і проголосувати, громадянин зобов’язаний пред’явити документ, що засвідчує особу (паспорт, військовий квиток тощо).

Нагадаємо, МВС вже заявило про перші порушення під час виборів в Україні. Детальніше про це читайте тут.

Як повідомляв Львівський портал, участь у президентських виборах загалом хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. У виборчих бюлетенях будуть вказані прізвища 39 осіб, ставити штамп «вибув» не будуть.

Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

На Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *