ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців

Наталя Дуляба

|

На виборах Президента України 31 березня на території Львівщини проголосувати зможуть майже 2 мільйони виборців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

«На Львівщині проголосувати зможуть понад 1 900 000 виборців», – розповіла начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряна Павлів.

Відповідно до Закону України «Про вибори Президента України», відділи ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення і районних адміністрацій Львівської міської ради (загалом в області таких є 34) складають і виготовляють у двох примірниках попередні та уточнені списки виборців, а також персональні запрошення на вибори і передають їх відповідним дільничним виборчим комісіям.

За словами Зоряни Павлів, для першого туру президентських виборів у Львівській області на виготовлення попередніх та уточнених списків виборців витратять понад 142 тисячі аркушів А3, а на персональні запрошення – майже 170 тисяч аркушів. Сумарно на це піде понад 312 тисяч аркушів паперу.

Якщо жоден із кандидатів у Президенти України не набере більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, 21 квітня відбудеться повторне голосування.

У бюлетень буде включено два кандидати на пост Президента України, які у підсумку голосування у день виборів одержали найбільшу кількість голосів.

Зазначимо, що виборча кампанія офіційно стартувала 31 грудня. Загалом проведення цьогорічних президентських виборів обійдуться державі у 2,3 мільярда гривень. Втім нещодавно ЦВК заявила, що бюджет виборів можуть збільшити через рекордну кількість претендентів на пост глави держави.

Загалом участь у виборах візьмуть 44 кандидати. Із повним списком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *