ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні – вибори Президента України

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 31 березня, в Україні відбуваються чергові вибори Президента. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Усі виборчі дільниці відкриваються о 08:00 год. і працюватимуть до 20:00 год. На закордонних виборчих дільницях голосування проводять за місцевим часом.

Для того, аби проголосувати, при собі необхідно мати документ, який підтверджує громадянство України (паспорт, військовий квиток тощо). Всі деталі про те, як голосувати виборцям, що мають ID-картки, можна дізнатись тут.

Загалом участь у виборах хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. У виборчих бюлетенях будуть вказані прізвища 39 осіб, ставити штамп «вибув» не будуть.

Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

Зазначимо, якщо жоден із кандидатів не набере більше 50% голосів, то другий тур виборів відбудеться 21 квітня. У ньому зустрінуться два кандидати з найбільшою підтримкою виборців.

На Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Як повідомляв Львівський портал, за попередніми соцопитуваннями, на чергові президентські вибори-2019 збираються іти 84% українців. Водночас явка виборців на позачергових виборах президента України у 2014 році, за даними ЦВК, склала 60,29%.

Додамо також, що проведення цьогорічних президентських виборів обійдуться державі у 2,3 мільярда гривень. Втім у ЦВК заявляли, що бюджет виборів можуть збільшити через рекордну кількість претендентів на пост глави держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *