ОСТАННІ НОВИНИ

У виборчих бюлетенях будуть прізвища 39 кандидатів у президенти

Соломія Григор'єва

|

У бюлетені на виборах президента України будуть прізвища 39 кандидатів. Ставити штамп «вибув» дільничні виборчі комісії не уповноважені. Відповідне роз’яснення оприлюднила Центральна виборча комісія.

 

Для скасування реєстрації кандидати на посаду президента мали подати заяву не пізніше ніж за 23 дні до дня виборів, тобто до 7 березня.

«Після того публічні заяви кандидатів на пост президента України стосовно відмови від балотування не мають жодних правових наслідків», – наголосила ЦВК.

«Станом на 28 березня 2019 року Центральною виборчою комісією зареєстровано 39 кандидатів на пост президента України, включених до виборчого бюлетеня з чергових виборів президента України 31 березня 2019 року для голосування в день виборів, які залишаються суб’єктами виборчого процесу.

Просимо довести до відома всіх дільничних виборчих комісій з виборів президента України вимоги частини 7-ї статті 72 закону “Про вибори президента України” про те, що внесення змін до виборчих бюлетенів з використанням штампа “Вибув” без рішення Центральної виборчої комісії забороняється.

Згідно з частиною 9-ю статті 72 Закону особи, винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів, відшкодовують завдану шкоду в порядку, встановленому законом», – зазначає комісія, застерігаючи від безпідставного внесення змін до виборчих бюлетенів.

Як повідомляв Львівський портал, вибори Президента України відбудуться вже цієї неділі, 31 березня. Загалом участь у них хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *