ОСТАННІ НОВИНИ

Міжнародний конкурс наукових і мистецьких робіт про Голодомор: як взяти участь

Олександр Косик

|

Учні 5-11 класів, студенти, аспіранти та молоді вчені, вчителі та викладачі закладів освіти запрошуються до участі у ІІІ Міжнародному міждисциплінарному конкурсі наукових і мистецьких робіт імені Володимира Маняка і Лідії Коваленко.

 

Спеціальна тема конкурсу у 2018 році – «Голодомор 1932-1933 рр. – геноцид українського народу: історія/пам’ять родини – історія/пам’ять країни».

Конкурс проводиться у трьох номінаціях:

– кращі дослідницькі та мистецькі роботи учнів закладів загальної середньої освіти, з підномінаціями «Кращі роботи учнів 5-8 класів», «Кращі роботи учнів 9-11 класів»;
– кращі методичні розробки уроку/лекції та мистецькі роботи вчителів закладів загальної середньої освіти/викладачів закладів вищої освіти;
– кращі наукові та мистецькі роботи студентів, аспірантів, науковців (до 35 років).

На конкурс приймаються лише оригінальні, виконані самостійно або колективно (не більше одного співавтора), раніше неопубліковані/неоприлюднені дослідницькі та мистецькі роботи.

Прийом робіт триває до 10 вересня 2018 року.

Оголошення результатів – до 10 листопада 2018 року.

Нагородження переможців – останній тиждень листопада 2018 року.

За підсумком оцінок журі, переможці отримають грошові винагороди: за 1 місце – 5 тисяч гривень, 2 місце – 3 тисячі та 3 місце – 2 тисячі. Також у кожній з номінацій журі відзначить ще 10 робіт, автори яких отримають по 1 тисячі гривень.

Детальніше про умови участі, а також порядок проведення конкурсу можна дізнатися за посиланням.

Довідка

Конкурс започатковано у 2016 році з пошаною і в пам’ять про подружжя українських літераторів Лідії Коваленко (1936-1993) і Володимира Маняка (1934-1992), які цілком присвятили себе реалізації масштабного проекту збирання усних свідчень та розгортанню дослідів з історії Великого голоду 1932-1933 рр.

Організатором конкурсу виступає ГО «Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору» (HREC in Ukraine) за підтримки і сприяння Міністерства освіти і науки України, Інституту історії України НАН України, Науково-освітнього консорціуму з вивчення Голодомору (HREC) при Канадському інституті українських студій Альбертського університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *