ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з приходом тепла можуть позакривати школи та дитсадки через сміттєву кризу

|

Якщо зі Львова не почнуть вивозити сміття при потеплінні, то міські школи та дитячі садочки можуть тимчасово закрити до вирішення критичної санітарно-епідеміологічної ситуації. Про це сьогодні, 20 березня, під час прес-конференції повідомила директор департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галина Слічна.

За її словами, на територіях частини львівських шкіл та дитсадків сміття не вивозиться вже близько місяця.

«Впродовж 3-4 тижнів сміття накопичувалося в навчальних закладах, і сьогодні ми маємо 59 майданчиків, які є перезавантаженні. Сьогодні плюсова температура, і всі ті відходи розкладаються…Це є достатньо серйозна проблема погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації у Львові. Комахи, мухи, гризуни…Ми проводимо дератизацію, але результат не такий, який має бути, через завантаженість майданчиків. Найгірша ситуація зі сміттєвими майданчиками у навчальних закладах у Франківському районі –переповнено 19 майданчиків. В цілому місті це 29 шкіл і 30 садків. Аналогічна ситуація і в закладах охорони здоров’я, де 2-4 тижні сміття не вивозиться», – розповіла посадовець.

Також вона зауважила, що у разі погіршення ситуація та підвищення температури повітря, комісія з надзвичайних ситуацій може прийняти рішення про закриття навчальних закладів Львова.

«Якщо ситуація буде розгортатися у такому форматі, і сміття щоденно накопичуватиметься, це є загроза для життя і здоров’я дітей. Безперечно, що є санітарні правила і норми. Якщо є така загроза, то звичайно, навчальні заклади треба закривати. Таке рішення має приймати комісія ТЕБ і НС. Наразі такої загрози немає, але якщо піде потепління, то буде серйозна проблема»,- зазначила Г. Слічна.

Нагадаємо, раніше у мерії йшла мова про закриття міських ринків, оскільки вони продукують велику кількість сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *