ОСТАННІ НОВИНИ

Виявлено багатомільйонні факти зловживань Дубневичами в енергетиці

|

Журналісти продовжують проводити розслідування діяльності фірм, які відносять до сфер впливу народний депутатів від БПП Ярослава та Богдана Дубневичів. Чергова інформація щодо обшуків СБУ та вилучених коштів на таких підприємствах з’явилася у публікації «Комсомольської правди в Україні».

Як пише видання, 12 жовтня 2016 року Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання старшого слідчого СБУ про продовження позапланової виїзної ревізії в рамках кримінального провадження №22016000000000243 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364, ч.2 ст. 209 КК України – зловживання владою або службовим становищем та легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом.

Досудове розслідування встановило: протягом 2014-2015 років директор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», діючи за попередньою змовою з іншими невстановленими службовими особами і бенефіціарними власниками ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», зловживаючи службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди, незаконно використовував придбаний в НАК «Нафтогаз України» за пільговими цінами природний газ загальним обсягом 75 826,788 тис. м, в результаті чого НАК «Нафтогаз України» недоотримав 224,7 млн ​​грн.

Суд визнав неправомірною вимогу повернути вилучені під час обшуку кошти, також було повідомлено, що в ході цього ж обшуку виявили та вилучили дві печатки «Корпорації КРТ».

В рамках цього ж розслідування 3 листопада 2016 постановою Шевченківського районного суду м.Києва відмовлено в задоволенні клопотання про скасування арешту майна, накладеного 23 серпня 2016 року, в рамках цієї ж кримінальної справи.

Йшлося про грошові кошти в розмірі 77 395 доларів США, 2 400 євро та 320 польських злотих, а також двох печаток: «Корпорація КРТ Транспортний відділ» і «Корпорація КРТ». Також в офісі фірми ТОВ «Енергія», яка розташовувалася на території Львівської ТЕЦ-1 ​​слідчими заарештовано 1 140 000 євро, 136 000 доларів США і 2 083 300 грн., що знайдені готівкою в кабінеті директора.

Подальші судові постанови відбулися в рамках кримінального провадження № 22016000000000243, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще 22 червня 2016 року.

Також слідчі СБУ встановили, що протягом 2014-2015 років директор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» діяв за попередньою змовою з бенефіціарними власниками ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», а саме Богданом та Ярославом Дубневичами.

Цікаво, що подібна історія зі зловживанням з газом трапилася на ще одній фірмі братів-нардепів ТОВ «Енергія-Новий Розділ», про що говорилося в розслідуванні ІА ZIK «Фірма Дубневичів за зловживання на 553 млн заплатила 34 тис. грн штрафу».

За рахунок маніпуляцій з обсягами природного газу і застосуванням цін на природний газ, які в 2014-2015 роках були різними в залежності від категорій споживачів, Товариство завдало збитків НАК “Нафтогаз України” в сумі понад 553 млн грн. Тоді Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг прийняла постанову про накладення штрафу на ТОВ “Енергія-Новий Розділ” в розмірі 34 тис. грн, а про злочин повідомила у правоохоронні органи.

На повідомлення відреагувала Нацполіція, яка почала кримінальне провадження №12016150250000827. 6 жовтня постановою суду отримано доступ до документів, які можуть пролити світло на зловживання, досліджені в ході перевірки Нацкомісією.

Як стало відомо, 7 лютого СБУ знову провела обшуки на фірмах братів Дубневичів. Так проведено обшук на Новороздільськой ТЕЦ, офісі ТОВ НВП «Енергія-Новий Розділ» та в квартирах декількох керівників товариства. Що було вилучено співробітниками СБУ поки невідомо.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на «Укрзалізниці» повний провал структурних реформ, через зацікавлених «друзів». Також стало відомо, що за підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній народних депутатів України Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Окрім того стало відомо, що «Укрзалізниця» планує порізати на брухт майже 15 тисяч вагонів.

Згодом стало відомо, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ. А сам Войцех Балчун визнав монополію Дубневичів на «Укрзалізниці» та перевів стрілки на НАБУ, прокуратуру і СБУ.

Після цього НАБУ дали доступ до документів залізниці для розслідування змови з Дубневичами.

Окрім того В. Омелян повідомив, що Дубневичі хочуть також розширити свій вплив на «Укравтодор»

Водночас ГПУ підозрює оточення Дубневичів у привласненні мільйонів «Укрзалізниці».

Фото: ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *