ОСТАННІ НОВИНИ

У Національній академії сухопутних військ канадські інструктори проведуть навчання

|

У Національній академії сухопутних військ розпочався Курс планування багатонаціональних навчань за участю канадських інструкторів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ.

Як відомо, курси планування багатонаціональних навчань відбуваються на базі Академії вже декілька років поспіль. Цього року серед двох окрім військовослужбовців ЗС України, участь у заході також візьмуть офіцери з Боснії та Герцеговини, Грузії, Македонії та Чорногорії.

З нагоди відкриття курсу з його учасниками та інструкторами зустрівся начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук. Він привітав українських офіцерів та іноземних гостей у стінах видового військового вишу та розповів про історію створення Академії та визначив особливості підготовки військових фахівців.

За його словами, захід триватиме близько двох тижнів. Традиційно, в ролі інструкторів — офіцери Збройних сил Канади, які мають значний досвід в організації та проведенні подібних міжнародних заходів із підготовки військ, а саме – в Україні. Канадську делегацію очолює офіцер управління військово-освітнього співробітництва Міністерства оборони Канади майор Крістіан Папіно.

Крім того, окремі заняття проходять під керівництвом досвідчених українських офіцерів, що вже раніше успішно завершили цей курс та неодноразово брали участь у багатонаціональних навчаннях. Зараз вони проходять службу у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ, а також у штабі Литовсько-Польсько-Української багатонаціональної бригади.

Учнів курсу розподілять на групи. Тож після комплексу теоретичних занять вони мають відпрацювати всі етапи планування та організації багатонаціонального навчання на практиці. Зокрема, вони відпрацьовуватимуть питання всебічного забезпечення, розроблятимуть сценарій навчання, підготовки району маневрів, координації між сторонами-учасниками тощо.

«Сьогодні ми вже впевнено докладаємось до підвищення професійного рівня і в іноземних військовослужбовців, завдяки активній співпраці з канадськими колегами й партнерами з інших країн, досвіду та потужній навчально-матеріальній базі нашого вишу», – зазначив генерал Ткачук.

Згодом учасники матимуть можливість застосувати отримані знання під час планування та участі у багатонаціональних навчаннях, таких як «Репід Трайдент — 2017», що відбудеться цьогоріч у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії, та інших на просторах України та за її межами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *