ОСТАННІ НОВИНИ

Роковини «Іловайської трагедії»: у Києві провели акцію, а завтра підуть під Генпрокуратуру

|

На Софійській площі у Києві провели акцію до других роковин «Іловайської трагедії». Про це повідомляє УП.

1

Акцію розпочали із хвилини мовчання та провели молебень за загиблими, повідомили в ефірі телеканалу “112.Україна”.

За даними Інтерфакс-Україна, на заході були присутні близько сотні матерів і вдів загиблих військових, бійців добровольчих батальйонів, активістів.

29 серпня учасники акцію планують провести акцію під Генпрокуратурою та сподіваються на зустріч  з генпрокурором Юрієм Луценко, щоб дізнатися про хід розслідування справи “Іловайської трагедії”, формування обвинувальних актів та направлення справи до суду.

Як повідомляє Hromadske.ua,  до річниці виходу українських військових з Іловайського котла розмістили виставку “Блокпост пам’яті”.

“Це речі загиблих хлопців, частина їх була зібрана безпосередньо на полі бою в Іловайську і під Іловайськом. Кожна гільза, яка тут виставлена – позначає населений пункт, який проходили наші хлопці, виходячи так званим “зеленим коридором”, – зазначив організатор виставки Павло Нетьосов.

Перед Михайлівським собором волонтери із сухих соняхів зробили невеликий коридор – як нагадування шляху, який пройшли військові під час виходу з “котла”.

Як відомо, напередодні дня Незалежності у 2014 році в результаті вторгнення російських військових, в оточення потрапили сили АТО в районі Іловайська.

За попередніми результатами розслідування, втрати особового складу українських Збройних сил, Національної гвардії, МВС під Іловайськом склали 366 загиблих, 429 поранених, 128 потрапили в полон, 158 вважаються до цього часу зниклими безвісти.

Військовий прокурор Анатолій Матіос відмовився називати конкретні прізвища і заявив, що головною причиною “Іловайської трагедії” стало вторгнення на територію України понад 3,5 тисяч військовослужбовців регулярної армії РФ без оголошення війни.

За попереднім звітом ТСК, до трагедії під Іловайськ привели помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу Віктора Муженка напередодні, а також те, що президент не ініціював введення воєнного стану.

У Міністерстві оборони заявили, що поразка під Іловайськом сталася через погану взаємодію добровольчих загонів з підрозділами ЗСУ.

Фото: Громадське

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *