ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці до водіїв: «У випадку ДТП слід залишатися на місці пригоди»

|

Правоохоронці Львівщини закликають водіїв  у випадку ДТП залишатися на місці. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

ДТП

Нагадуємо керманичам: у випадку причетності до ДТП, необхідно негайно зупинити транспортний засіб та залишатися на місці пригоди.

Відповідно до вимог ПДР, слід увімкнути аварійну сигналізацію та встановити знак аварійної зупинки.  Окрім цього, водій зобов’язаний не переміщати транспортний засіб і предмети, що мають причетність до пригоди.

Якщо внаслідок ДТП постраждали люди – потрібно вжити можливих заходів для надання їм першої медичної допомоги, викликати карету швидкої, звернутися за допомогою до присутніх і відправити потерпілих до лікувального закладу.

Якщо ж зробити це неможливо, тоді водій може самостійно відвезти потерпілого до найближчої лікарні, попередньо зафіксувавши розташування слідів автопригоди, а також положення транспортного засобу. У медичному закладі слід повідомити своє прізвище, номерний знак автомобіля, пред’явити документи, що посвідчують особу. Після цього потрібно повернутися на місце дорожньо-транспортної пригоди.

Водій також зобов’язаний повідомити про ДТП у поліцію, записати прізвища та адреси очевидців та чекати прибуття правоохоронців.

Слід вжити усіх можливих заходів для збереження слідів автопригоди, їх огородження, організувати об’їзд.

До проведення медичного огляду не можна без призначення медичного працівника вживати алкоголь, наркотики, а також ліки, виготовлені на їх основі.

Якщо у результаті ДТП немає потерпілих та не завдано матеріальної шкоди третім особам, транспортні засоби можуть безпечно рухатися, а водії дійшли взаємної згоди щодо обставин скоєного, тоді учасники пригоди можуть прибути до найближчого підрозділу поліції для оформлення відповідних матеріалів, попередньо склавши схему ДТП та поставивши під нею підписи.

Водії також можуть скласти спільне повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, відповідно до встановленого взірця, у таких випадках:

-якщо внаслідок ДТП немає травмованих чи загиблих;

-якщо транспортні засоби зазначені у чинному договорі обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності та за умови їх експлуатації особами, відповідальність яких застрахована;

-водії досягнули згоди щодо обставин скоєння ДТП;

-у керманичів відсутні ознаки алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *