ОСТАННІ НОВИНИ

Спиртові війни тривають: тепер за «Рава-Руський спиртзавод»

|

Колишній керівник ДП «Рава-Руський спиртовий завод» Валентин Соколовський через два роки після звільнення вирішив позиватися до суду щодо начебто незаконності такого рішення  і поновлення його на роботі. Трудовий колектив заводу обурений цією ситуацією, адже свого часу робітники висловлювали Соколовському недовіру. Про це Львівському порталу повідомили працівники спиртзаводу.

_289

Власне, Соколовський був призначений на посаду виконуючого обов’язки керівника спиртзаводу ще у квітні 2014 року, звільнили його через два місяці.

На переконання нинішнього директора Рава-Руського спиртзаводу Тараса Галайка, позов про поновлення на посаді є безпідставним і звільнення Соколовського є цілком законним. Зокрема, у розпорядженні Львівського порталу є фотокопії відповідного наказу про звільнення і заяви із відповідними підписами.

Втім сам екс-директор наполягає на своєму: рішення про його звільнення є незаконним. На питання Львівського порталу, чому він здійняв галас лише через два роки, пояснити достеменно він так і не зміг.

«Я дізнався про своє звільнення лише у 2016 році. Трудової книжки мені не видали, із наказом про звільнення ознайомився тільки цьогоріч», – пояснив  Валентин Соколовський.  І додав, що протягом оцих двох років працівники його не допускали на робоче місце.

Своєю чергою трудовий колектив Рава-Руського спиртзаводу обурений цією ситуацією і не хоче бачити своїм керівником Валентина Соколовського.

«Коли ми після призначення Соколовського зібрали збори для представлення, то всі підтримали його і, так би мовити, дали йому прапор в руки, щоби йшов працювати. Згодом з’явилася інформація, що він планує звільняти багатьох працівників, також Соколовський фактично не виконував своїх посадових обов’язків. Колектив заводу змушений був неодноразово робити звернення щодо цієї ситуації…Відтак на трудових зборах йому було оголошено недовіру і висловлено підтримку старому керівнику щодо поновлення на посаді», – розповіла провідний юрист спиртзаводу Вікторія Хомич.

Також вона наголосила на тому, що про своє звільнення Соколовський не міг не знати. «Маємо пояснення начальника відділу кадрів «Укрспирту», яка констатує, що він був ознайомлений з наказом про звільнення у той же день. Звільнили його 3 червня 2014 року, а розрахунок із ним провели 20 червня. Ми не мали можливості вручити Соколовському трудову книжку. Начальник відділу кадрів йому телефонувала і він обіцяв з’явитися забрати її, втім вже 8 липня він сказав, що краще вислати поштою, що ми і зробили…», – зазначила Вікторія Хомич.

Як Львівський портал вже повідомляв, 12 березня невідомі особи спробували силою захопити ДП «Угерський спиртзавод». Провокації та спроби захоплення державних підприємств до цього трапилися на Струтинському спиртзаводі та Вузлівському спиртзаводі.

Водночас 16 березня майже півтисячі працівників спиртзаводів Львівщини мітингували під стінами Верховної Ради України.

Фото: lviv.comments.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *