ОСТАННІ НОВИНИ

Виховательці, яка побила дитину у спецзакладі на Львівщині, оголосили підозру

Олег Дерев'янко

|

На Львівщині виховательці дитячого навчально-реабілітаційного центру повідомили про підозру у побоях і мордуванні. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Підозру вручили після того, як журналісти отримали у розпорядження відео, як вихователька б’є дитину залізним прутом, а коли остання опиняється на канапі – продовжує її бити кулаками, зокрема по голові.

Жінці повідомили про підозру за статтею 126 Кримінального Кодексу України (Побої і мордування). Санкція статті передбачає до п’яти років тюрми.

Слідство триває.

Оновлено

У Львівській обласній прокуратурі зазначили, що 47-річній виховательці повідомили про підозру за ч. 1 ст. 126 КК України (умисне нанесення побоїв та вчиненні інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю неповнолітній).

За це їй може загрожувати до 850 гривень штрафу, громадські роботи до 200 годин або виправні роботи до одного року.

За даними слідства, вихователька, перебуваючи у кабінеті за своїм місцем роботи, побила ученицю навчально-реабілітаційного центру.

Попередньо, між ними виник раптовий конфлікт, під час якого підозрювана нанесла близько 10 ударів по тілу потерпілої предметом, схожим на указку.

Після того, обороняючись, дівчинка вибила з її рук предмет, яким її били. Проте жінка на цьому не зупинилась і штовхнула ученицю на диван, де продовжила бити дитину долонею.

Внаслідок таких дій потерпілій завдали фізичного болю.

Наразі жінку відсторонили від виконання службових обов’язків.

Нагадаємо, омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на поширене відео, заявивши, що дітей необхідно перемістити з цього закладу.

«Тому очікую швидких рішень і дієвих кроків від Львівської обласної військової адміністрації та Служби у справах дітей. Адже не можна жорстоко й неналежно поводитися з дітьми. Вони заслуговують на дотримання всіх їхніх прав», – йдеться у повідомленні.

В Офісі Генпрокурора зазначили, що станом на 7 жовтня уже допитали 46 людей, провели обшуки, реалізували тимчасові доступи до речей і документів та призначили судові експертизи.

Дітей, які могли стати потерпілими від насильницьких дій, перевели до іншого закладу.

Директор навчально-реабілітаційного центру відсторонений від виконання службових обов’язків.

Заступник голови Львівської ОДА Олександр Кулепін повідомив, що за цим фактом департамент освіти і науки звернувся зі заявою у поліцію. Також вже вирішується питання звільнення відповідних осіб.

«Некомпетентність, відсутність терплячості чи слабкі нерви не можна компенсувати насильством! Ніде! А в закладах, де виховують вразливих дітей, і поготів! На відео видно, як одна особа б’є дитину, а інша обзиває її. Як попереднього вдалося з’ясувати, ці дві особи є виховательками навчально-реабілітаційного центру на Львівщині. І побиття відбувається в одному з класів центру. За попередньою інформацією, відео зняли у 2023 році, однак це ще треба дослідити. У будь-якому випадку воно підтверджує нездорову атмосферу, яка склалась у закладі. Ці дві виховательки є серед тих, хто минулого тижня підписав колективне звернення на підтримку директора», – наголосив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот із відео, Львівська обласна прокуратура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *