ОСТАННІ НОВИНИ

В УКУ розпочалася Школа міжнародної журналістики «Україна – ЄС»

|

На три дні – 26-28 вересня – провідні європейські дипломати та експерти в питанні євроінтеграції України з журналістами-міжнародниками зібралися в УКУ на Школі міжнародної журналістики, щоб поділитися своїм досвідом роботи в міжнародній тематиці з учасниками та розповісти про подальші перспективи України на шляху до ЄС. Про це повідомляє прес-служба УКУ.

Організатори заходу – Школа журналістики УКУ за підтримки Міністерства закордонних справ Данії та консалтингової компанія «NIRAS» – поставили собі за мету навчили студентів та молодих журналістів працювати з міжнародною тематикою максимально наближено до реальних умов. Тому, як зазначив керівник Школи журналістики УКУ Ігор Балинський, Школа створювалася як «міні-Брюсель». Відтак упродовж трьох днів у режимі нон-стоп студенти і журналісти слухають нову інформацію для себе про ЄС, коментарі щодо цієї інформації, і вчаться спілкуватися формально і неформально зі спікерами. Щодо спікерів, то серед них присутні дипломати, політики, експерти, журналісти. Так, в перший день перед учасниками виступила екс-голова Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен, яку вважають одним із адвокатів України в ЄС. А вже 27 вересня з презентацією виступить Тарас Качка – експерт, який від України брав безпосередню участь в перемовинах по формуванні угоди про зону вільної торгівлі між ЄС та Україною.

Загалом для участі в Школі надійшло 76 заяв зі всієї України, з яких відібрали 26 осіб.

«Учасник, окрім свого резюме, повинен був подати заявку на свій журналістський текст, який він буде писати, готувати інформацію впродовж трьох днів. По завершенні Школи він мав би цей текст здати. Якщо учасники навчаться працювати з тими спікерами, брати інформацію, потім її аналізувати – ми будемо вважати, що ця Школа виконала свою місію», – розповів Ігор Балинський.

Особливістю навчання в Школі стало те, що всі учасники є закріплені за менторами – журналістами-тренерами, які допомагають працювати з необхідною інформацією, збирати її і дають поради щодо написання текстів.

«Школа міжнародної журналістики дає можливість спілкуватися з багатьма лекторами, які є носіями інформації і мають вагомий вплив в міжнародних відносинах, які знають інсайдерську інформацію, яку можна використати для своїх статей. Але найбільше мене цікавить досвід журналістів-міжнародників, таких як Наталія Гуменюк чи Дарія Тарадай, які працюють в цій сфері вже довгий час і можуть поділитися своїм практичним досвідом», – розповів учасник Школи Олег Будзінський.

Окрім навчання практичних навичок в роботі журналіста-міжнародника, на думку Ігоря Балинського, в Школі є можливість проговорити ключові аспекти потенційних перспектив України в контексті євроінтеграції: економіка, політика, безпека, медіапростір, культурні, ментальні, цивілізаційні речі – весь панорамний спектр від осіб, які напряму мають вплив на подальший вибір України.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *