ОСТАННІ НОВИНИ

Шкільна форма в Україні безпечна

|

Держспоживінспекція поки не виявила жодного випадку небезпеки шкільної форми. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив в.о. начальника Управління ринкового нагляду Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Микола Дмитрієв, інформує РБК-Україна.

“Для того, щоб відкликати продукцію з ринку ми повинні мати результати експертизи, яка доведе, що продукція становить небезпеку. На сьогоднішній день ще не було зафіксовано жодного випадку, коли лабораторні дослідження показали б, що саме шкільна форма, саме одяг становить небезпеку. Дослідження, в рамках контролю закону “Про захист прав споживачів”, показували, що продукція може бути неякісною, але щоб вона становила небезпеку, то таких фактів не було. Не можна сказати, що вона безпечна в цілому, але та продукція, яка перевірялася і ті експертизи, які проводилися, поки фактів небезпеки продукції шкільної форми не виявили”, – розповів Дмитрієв.

За словами чиновника, сьогодні в Україні не існує технічного регламенту безпеки на дитячий одяг.

“На жаль, на дитячий одяг не існує, принаймні, на даний момент не прийнятий технічний регламент безпеки. Тому проводити перевірки на предмет безпеки дитячого шкільного одягу ми можемо, отримавши звернення споживача, який зіткнувшись з подібним фактом, може повідомити, вказавши де і у якого суб`єкта це було придбано, і ми проведемо позапланову перевірку, візьмемо цю шкільну форму на експертизу і якщо експертиза покаже, що вона дійсно може становити небезпеку, то зробимо передбачені законодавством заходи. Якщо питання стосується тільки якості продукції, то тоді перевірка відбувається за зовсім іншим законодавству і вона обмежується тільки безпосереднім кінцевим реалізатором. Кінцевий реалізатор платить штрафні санкції, імпортер і постачальник, при цьому залишаються поза сферою контролю при контролі по захисту прав споживачів. Коли ми говоримо про контроль в рамках ринкового нагляду, то у разі виявлення продукції на ринку проходимо весь ланцюг постачання до суб`єкта, який ввів продукцію в обіг на території України”, – пояснив Дмитрієв.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *