ОСТАННІ НОВИНИ

Роботодавці зайняли вичікувальну позицію

|

У листопаді кількість пропозицій для тих, хто шукає роботу, залишилася на тому ж рівні, що і в жовтні. Про це повідомляє міжнародний кадровий портал Headhunter.

Незважаючи на те, що середина і кінець осені – це традиційний період активності, цього року роботодавці вважали за краще зайняти вичікувальну позицію. Швидше за все, через особливості соціально-економічної ситуації в країні.

Активну позицію на ринку праці можуть дозволити собі лише великі гравці – стабільні холдинги, агропромислові підприємства, IT-компанії, компанії, що займаються виробництвом харчів. А от пошук керівників більшість компаній вирішили відкласти до кращих часів – на одну вакансію в різних регіонах можуть претендувати до 10 пошукачів.

Роботу в листопаді шукали 36 594 здобувачів, найчастіше в сфері продажів. Активно прагнуть працювати молоді спеціалісти. Треті за кількістю резюме – IT-фахівці, хоча навіть такої кількості претендентів недостатньо для того, щоб заповнити дефіцит цих професіоналів на ринку праці. А ось ТОПів, які шукають роботу, порадувати нічим: вакансій для них майже у 10 разів менше, ніж для програмістів, відповідно і конкуренція серед них вища в рази.

Роботодавці стали активніше вказувати рівень зарплат для пошукачів. Цього місяця серед найбільш високооплачуваних фахівців, окрім керівників і програмістів, з`явилися також: SEO-спеціаліст та головний лікар у приватній клініці. Зарплата останнього в три з половиною рази менша, аніж зарплата фінансового директора у великому агрохолдингу.

 

Топ-10 зарплат (листопад 2012)

 

Професія

Зарплата (грн.)*

1

Фінансовий директор (агрохолдинг)

70 тис. грн.

2

HR-директор (великий промисловий холдинг)

64 тис. грн.

3

Керівник будівничого проекту

40 тис. грн.

4

Керівник проекту (IT-сфера)

32 тис. грн.

5

Керівник відділу продажів

20 тис. грн.

6

Головний лікар (приватна клініка)

20 тис. грн.

7

iOS -developer

24 тис. грн.

8

AS3 developer

28 тис. грн.

9

PHP-developer

24 тис. грн.

10

SEO-спеціаліст

20 тис. грн.

* кількість вакансій із зазначенням рівня з. п. склала 28% від загальної кількості опублікованих вакансій.

У листопаді ТОП-100 найдорожчих вакансій практично повністю належить програмістам. У гонитві за фахівцями роботодавці активно пропонують високі зарплати, вигідні умови праці, соціальні гарантії та приємні бонуси. Наприклад, безкоштовні обіди, навчання, час для власних стартапів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *