ОСТАННІ НОВИНИ

Матеріали перевірки діяльності “Шевченківського гаю” скеровано в прокуратуру

|

Унаслідок перевірки фінансово-господарської  діяльності Музею народної архітектури та побуту у Львові, виявлені порушення у використанні коштів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

Створена комісію для проведення службового розслідування, а матеріали перевірки скерували в прокуратуру та УБЕЗ.

Як зазначають в управлінні контролю та аудиту, перевіркою договорів підряду, якості та фактичних обсягів виконання робіт підрядними організаціями, замовником яких був Музей народної архітектури та побуту, виявлено завищення вартості виконання ремонтних робіт. Також встановлено, що у договорах підряду не вказується вид договірної ціни, відсутні копії накладних на придбання основних матеріальних ресурсів (поточний ремонт електричних мереж виставкового звалу Музею, поточний ремонт ввідного пристрою, перевірка та поточний ремонт електрообладнання). Виявлено, що матеріальні цінності, які передавались Музеєм підрядним організаціям для проведення поточних ремонтних робіт, реконструкції і дообладнання, не оформлені актами прийому-передачі матеріальних цінностей.

«Ми попросили  управління контролю та аудиту провести перевірки не тільки цього підприємства, а й багатьох інших структурних підрозділів нашого департаменту. Під час перевірки виникло декілька запитань, які потребували пояснень.

Пояснень на ці запитання нема, тому була створена комісія за участю депутатського  корпусу також. Ніхто ні на кого не тисне, є елементарна вимога виконувати свої функціональні обов’язки. Ми звернулись в УБЕЗ і до прокуратури, щоб вивчити ці питання, – як використано до 600 тис грн. на ремонтні і реставраційні роботи за кілька років», – розповів Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики.

Як уточнив  Олег Березюк, рішення щодо відповідності  займаній посаді буде комісійним і  публічним, відповідно до висновків  службового розслідування.

Нагадаємо, перевірка  проводилась управлінням контролю та аудиту за дорученням міського голови Львова.

Як уточнили в управлінні контролю та аудиту, деякі  види послуг Музею надавали фірми  з іншим міст України – Харкова, Сваляви, Кременця.

«Суми, на які  надані послуги, – незначні, що, звичайно, дивує. Чи є фінансова доцільність  підприємцю з Харкова їхати у Львів і проводити тут ремонтні роботи на 2-4 тис грн», – зазначили в управлінні контролю та аудиту.

Відтак, харківська фірма двічі надала послуги з  ремонту системи постачання та поточного  ремонту ввідного пристрою на суму 2,4 тис грн. та 4,1 тис грн. відповідно. Також фірма з Кременця Тернопільської області проводила реконструкцію системи опалення на 40 тис грн, фірма зі Сваляви – ремонт корпусу цоколя на 8 тис грн. «Оскільки по більшості з цих фірм порушені справи про банкрутство, ми не можемо перевірити їхню співпрацю з музеєм», – уточнили в управлінні контролю та аудиту.

Як додали в  управлінні контролю та аудиту, директором Музею для підтвердження вартості придбаних матеріалів не забезпечено  представників жодної фірми, яка  надавала послуги Музею.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *