ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині створюють резерв матеріально-технічних ресурсів

|

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації виконує Програму створення регіонального резерву матеріально-технічних ресурсів на 2011-2013 роки, спрямовану на запобігання та ліквідацію надзвичайних ситуацій та наслідків стихійних лих. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

«Реалізація цієї програми є надзвичайно актуальною, адже на території області почастішали  випадки пожеж в екосистемах, насамперед  на торфовищах, виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із стихійними гідрометеорологічними явищами (грози із сильними зливами, шквальними поривами вітру, випадінням крупного граду, сильні снігопади тощо), що призводять до порушення нормальних умов проживання населення, нанесення значних матеріальних збитків об’єктам бюджетної і соціальної сфери, житловим будинкам, господарським спорудам та присадибним ділянкам громадян», – зазначив начальник головного управління НС Львівської ОДА Олексій Титаренко.

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації придбало та заклало в регіональний резерв бляху оцинковану, шифер хвильовий, автомобільний бензин, дизельне пальне  на загальну суму 315 тис. гривень.

Також з початку 2012 року згідно з рішеннями голови Львівської обласної державної адміністрації – начальника цивільного захисту та цивільної оборони області Михайла Костюка, за зверненнями керівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, з регіонального резерву матеріально-технічних ресурсів Дрогобицькій, Жидачівській, Сколівській, Яворівській районним державним адміністраціям, Бориславській міській раді та рятувальним підрозділам області виділено11780 літрівавтомобільного бензину,5945 літрівдизельного пального, 2683 листи шиферу хвильового,  993 кв.м,  скла віконного та576 кгавіаційного пального марки ТС-1(для забезпечення роботи автомобільного теплогенератора при проведенні аварійних робіт під час низьких температур зимового періоду ).

«Це дозволило оперативно провести першочергові роботи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, в найкоротші терміни  виконати невідкладні відновлювальні роботи на об’єктах комунальної власності, бюджетної і соціальної сфери, надати реальну матеріальну допомогу постраждалому населенню у населених пунктах області, які зазнали негативного впливу стихійних лих, зокрема і при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації регіонального рівня (буревію), яка виникла на території Дрогобицького, Жидачівського, Миколаївського та Самбірського районів області 9 червня цього року», – сказав О. Титаренко.

Олексій Титаренко додав, що створення резервів матеріально-технічних ресурсів на регіональному та місцевих рівнях зумовлено не лише вимогами чинного законодавства, але й викликами та загрозами з боку природного середовища та техногенної сфери: «Наявність в області таких резервів дозволяє в найкоротші терміни надавати допомогу постраждалому населенню, відновлювати роботу об’єктів господарського комплексу», – підсумував О. Титаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *