ОСТАННІ НОВИНИ

Завдяки новим оформленням трудових відносин, бюджет поповнився на понад 200 тис.грн

|

Як повідомили у Державній податковій службі у Львівській області,  у 2011 році завдяки оформленню трудових відносин роботодавцями та реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності до бюджету м. Львова надійшло понад 200 тис. податку з доходів фізичних осіб.  Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«Легалізація найманих працівників роботодавцями є однією з ключових проблем на території міста Львова та загалом в області. Одним із засобів впливу на несумлінних роботодавців є проведення контрольно-перевірочної роботи. Якщо проаналізувати цю роботу за 2010-2011 роки, то слід зазначити, що створення комісій та їх робота дали позитивний результат. Протягом 2011 року більш, як у 2 рази зменшилася кількість виявлених порушень.

За результатами проведеної роботи у 2011 році завдяки оформленню трудових відносин роботодавцями та реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності до бюджету м. Львова надійшло понад 200 тис. податку з доходів фізичних осіб. У такому напрямку податкові органи будуть працювати і в поточному році. Станом на 15 лютого 2012 року по м. Львову в результаті проведених контрольно-перевірочних заходів додатково до бюджету міста поступило 30,1 млн податку з доходів фізичних осіб», – додає заступник начальника управління оподаткування фізичних осіб ДПС у Львівській області Юрій Романюк.

«Із метою легалізації найманої праці та детінізації заробітної плати у Львові працюють комісії при районних адміністраціях за участю районних податкових інспекцій, райвідділів міліції, прокуратури. Ці комісії виїжджають на підприємства, на яких є підозра у наймі праці без офіційного працевлаштування. Під час обстежень збираються пояснення і перевіряються трудові договори. При виявленні порушення роботодавців зобов’язують оформити трудовий договір. Такі заходи у свою чергу сприяють детінізації заробітної плати у місті. Якщо нема свідчень 1-2 тижні, роботодавці відмовляються або не виконують доручення, то справа передається на розгляд у правоохоронні органи», – розповідає начальник відділу праці ЛМР Катерина Рибачок.

Нагадаємо, протягом 2011 року у Львові було здійснено 2356 виїзних обстежень на підприємства, у яких наявні порушення та керівники яких ігнорують запрошення на засідання районних комісій.

У результаті таких обстежень виявлено ряд порушень у частині оформлення працівників на роботі відповідно до норм чинного законодавства України. Так, протягом 2011 року виявлено 677 неоформлених працівників на 697 обстежених підприємствах. Із метою виведення заробітної плати «з тіні», ліквідації фактів виплати заробітної платні «у конвертах», забезпечення соціального захисту громадян та підвищення добробуту населення з керівниками підприємств проводилась роз’яснювальна робота щодо наслідків та відповідальності, які настають за ці порушення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *