ОСТАННІ НОВИНИ

Вікторія Лук’янець знову заспіває у Львові

|

Усім шанувальникам оперного співу до новорічних свят Львівська філармонія приготувала неочікуваний дарунок: примадонна світової оперної сцени – Вікторія Лук’янець аж двічі зійде на сцену концертного залу ім. С.Людкевича наприкінці року. 25 грудня співачка виступить у дуеті з львівською піаністкою Маріанною Гумецькою у концерті «Зірковий дует», а 30 грудня годині – королева опери зійде на філармонійну сцену «королевою вальсу» – у супроводі Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під батутою Володимира Сивохіпа. Про це повідомили у Львівській обласній філармонії.
Вікторія Лук`янець народилася у Києві. Її музична освіта розпочалась досить рано: в п`ятирічному віці вона почала брати уроки гри на фортепіано. У чотирнадцять років вже співала та у 1989 році успішно закінчила навчання у київській Державній консерваторії ім. П. Чайковського. Того ж року почалась її професійна кар`єра як солістки Національної опери України з партією Марфи у “Царевій нареченій” Римського-Корсакова. З тією партією вона дебютувала у 1993 році на сцені Большого театру (Москва).
У 1990 році Вікторія Лук`янець здобула I премію на Міжнародному конкурсі “Мін-Он” у Токіо та на Міжнародному конкурсі Моцарта у Відні, у 1991 році їй була присуджена I премія на Міжнародному конкурсі Марії Каллас в Афінах. Далі йдуть дебюти в Італії, Франції, Португалії, Японії та Греції.
З 1994 по 2000 роки була солісткою Віденської державної опери. Партії Віолети, Оскара, Адіни, Гільди та Цариці Ночі у її виконанні зробили її улюбленицею віденської публіки. В 1995 році стала лауреатом фестивалю у Зальцбурзі та дебютувала в Ла Скала в Італії.
Вікторія Лук`янець виступала з найвідомішими світовими тенорами – Плачідо Домінго, Хосе Карерасом та Лучано Паваротті. Гастролі співачки проходили на оперних сценах таких міст, як Афіни, Берлін, Мілан, Неаполь, Нью-Йорк, Токіо, Москва, Петербург та інші. Найвідоміші партії Вікторії Лук`янець: Віолетта, Джільда (“Травіата”, “Ріголетто” Верді); Марфа (“Царева наречена” Римського-Корсакова), Розіна (“Севільський цирульник” Россіні) ;, Лючія, Адіна, Марія Стюарт (“Лючія ді Ламмермур”, “Любовний напій”, “Марія Стюарт” Доніцетті), Цариця ночі, Донна Анна (“Чарівна флейта”, “Дон Жуан” Моцарта), Італійка в Алжирі (“Ельвіра”), Парася (“Сорочинський ярмарок” Мусоргського).

 

Джерело фото Львівська філармонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *