ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні на пл. Ринок боролися лицарі

Львівський портал

|

Задля популяризації фехтування та масового залучення дітей до занять цим видом спорту, в період 10-18 вересня відбуватиметься «Тиждень фехтування у Львові». Сьогодні, як преамбула до Тижня фехтування, відбулася акція-показове шоу «Мистецтво фехтування: від середньовіччя до сучасності». Організатори заходів – Федерація фехтування Львівщини разом з Національною Федерацією фехтування України за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та відділення НОК України у Львівській області, інформує прес-служба ЛМР.

Понад 80 фехтувальників на пл.Ринок показали цікаве неординарне дійство. Виступи розпочали стародавні лицарі у лицарських шатах та повному обмундируванні. Наступними свою майстерність продемонстрували «сучасні» фехтувальники у синхронних показових виступах, під час яких глядачі змогли побачити основні прийоми фехтування та різні манери ведення бою. На завершення дійства відбулися масові бої 30 пар фехтувальників.

Нагадаємо, в рамках Тижня фехтування у Львові на відкритих майданчиках у всіх районах міста відбудуться виступи та майстер-класи відомих фехтувальників та тренерів Львівщини. У школах проводитимуться показові уроки, змагальні поєдинки за участі кращих спортсменів і тренерів з залученням учнів шкіл. Кульмінацією запланованих заходів стане Всеукраїнський турнір «Галицька осінь» пам’яті Володимира Козицького.

«Фехтування – це чудовий, благородний та стародавній вид мистецтва, який не дуже легко опанувати. Цей вид спорту має одну з найдавніших історії свого існування в порівнянні із іншими видами. Чудово, що спільно ми можемо провести такий захід і вивести спортсменів на вулиці, аби всі львів’яни та гості нашого міста могли поближче ознайомитись із цим мистецтвом», – каже начальник відділу фізичної культури та спорту Віктор Степанюк.

 

Історична довідка

Фехтування як олімпійський вид спорту. Вид спорту має давню історію, оскільки входив до програми усіх Олімпійських ігор сучасності. На сьогоднішній день визнаними  олімпійськими видами є змагання на 3-х видах зброї – шаблях, рапірах, шпагах. В цілому на Олімпіадах розігрується 10 комплектів медалей в особистих і командних змаганнях серед чоловіків і жінок.

Основним органом, який регулює міжнародні зв’язки фехтувальників усіх країн, є Міжнародна Федерація Фехтування (FIE), до складу якої входить більше 130 країн, у тому числі і Національна Федерація фехтування України (НФФУ).

На сьогоднішній день фехтувальникам Львівщини вдається утримувати високий імідж Львівської школи фехтування. До основного складу, кандидатів та резерву збірної команди України входить 12 спортсменів. Переможцями та призерами світових та європейських першостей є Яна Шемякіна, Анфіса Почкалова, Клод Юнес, Ростислав Герцик, Ксенія Пантелєєва, Ольга Задорожна, Олександра Сенюта. На участь в іграх Олімпіади 2012 р. реально претендують Яна Шемякіна, Анфіса Почкалова, Клод Юнес, Ростислав Герцик, Ксенія Пантєлєєва. Тренерами збірних команд України з фехтування на шпагах (жінки) та рапірах (чоловіки) являються львів’яни Андрій Орліковський та Сергій Гаравський. В даний час 8 студентів ЛДУФК готуються і будуть брати участь у Всесвітній Універсіаді (14-25 серпня 2012р., Китай) в складі збірної студентської команди України.

У Львові функціонують відділення фехтування у 6-ти дитячо-юнацьких спортивних школах, ШВСМ, ЛУФК та ЛДУФК. Працюють 27 штатних тренерів, є 3 спеціалізованих зали фехтування. Щорічно у Львові проводиться не менше 3 змагань всеукраїнського і міжнародного масштабу. У 1996 р. створена Федерація фехтування Львівської області із статусом юридичної особи, яка наділена правами розвитку фехтування у Львівській області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *