ОСТАННІ НОВИНИ

Серед безробітних найбільше бухгалтерів і фінансистів

|

Лави безробітних у Львові дедалі частіше поповнюють бухгалтери, фінансисти та спеціалісти з міжнародного менеджменту. Як стверджує заступник директора міського центру зайнятості Марія Криницька, на ринку праці Львова утворився дисбаланс попиту і пропозиції робочої сили.

Натомість є велика потреба в інженерно-технічних спеціальностях, а також у звичайних робітниках, які не мусять мати спеціальних навиків.

«Є велика потреба в працівниках на підприємствах машинобудівної галузі, легкої промисловості, швейної, торгівлі, транспорту і зв ’ язку, сфери послуг. Львову потрібні інженери, токарі, фрезерувальники, слюсарі, швачки, продавці продовольчих і непродовольчих товарів, менеджери зі збуту», – розповіла Марія Криницька.

За її словами, дисбаланс попиту і пропозиції професій у Львові в основному виникає через те, що випускники шкіл не зорієнтовані на ринок праці, вступають на «престижні» факультети, поповнюючи лави безробітних.

Ще однією суттєвою причиною безробіття у Львові є низький рівень оплати праці. «Аналізуючи перелік вакансій, ми побачили, що 12% з них пропонують мінімальну зарплату, 30% зарплату до 500 гривень і лише 5,5% – зарплату 1000 гривень», – зазначила Марія Криницька.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *