ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські готелі недоступні людям у візках

|

Кожен з львівських готелів є недоступним для людей з обмеженими фізичними можливостями. Виняток становить лише „Грандготель”. Однак, на думку голови Ради ВО „Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю” Миколи Сварника, якщо подивитися на вартість послуг, які пропонує „Грандготель”, то й він стає недоступним для інвалідів.

Хоча відповідно до державних будівельних норм проектів цивільних будівель і споруд, 10% місць в готелі мають бути спеціально облаштовані для людей з особливими потребами.

Такими ж недосяжними для неповносправних є практично усі львівські музеї – вони не розраховані на відвідувачів з вадами зору та слуху.

Щоправда дещо комфортніше люди з фізичним вадами можуть тепер почуватися на нещодавно відремонтованих вуличках міста. Міська влада подбала, щоб там були облаштовані пандуси. Однак, більшість доріг та адміністративних будівель все ж залишаються великою проблемою для інвалідів.

За словами Миколи Сварника, громадські організації інвалідів зараз активно співпрацюють з владою, розробляючи програми подолання архітектурних бар’єрів.

Для прикладу, 16 лютого у Львівській облдержадміністрації відбудеться колегія, на якій розглядатиметься питання створення універсального середовища для інвалідів. Планується, що на ній буде прийнято звернення до керівників управлінь освіти, культуи, спорту і туризму, а також до керівників райадміністрацій про проведення моніторингу адміністративних будівель та облаштування їх до потреб інвалідів.

За інформацією голови Львівського обласного відділення організації „Реабілітація інвалідів” Ярослава Грибальського, у бюджеті області цьогоріч закладено два мільйона гривень на облаштування адміністративних будівель, 100 тисяч гривень передбачено на реконструкцію входу у приміщення ЛОДА.

В Україні налічується 2,7 мільйона людей з інвалідністю, на Львівщині за приблизними підрахунками є 1,5 тисячі дітей, хворих на ДЦП. Щоправда, як запевняють фахівці, статистика, якою оперують чиновники, не відображає реальної картини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *