ОСТАННІ НОВИНИ

Антикучмісти провели свою акцію

|

Під час всеукраїнської акції „Десять років кучмізму”, яку проводила Громадянська Кампанія „Пора!” українці мали нагоду довідатись про досягнення Леоніда Кучми на пості Президента України. Це була виставка вирізок із газет, на котрих представлено кризові явища, які назбирались в Україні за часів панування Кучми. У Львові акція відбувалась цими вихідними: в суботу, ввечері, перед Театром опери та балету ім. С. Крушельницької та в неділю, вранці, біля Домініканського Собору – повідомляють організатори.

У суботу виставка відкрилась під звуки потяга, який їде. Саме така музика була підібрана, щоб нагадати людям, що всі ми їдемо в одному потязі „Україна” і що вже пора міняти його напрямок. І хоч під час акції було добре видно — поряд із стендами запалали лампадки. Це символізувало те, що в Україні правду важко знайти навіть в день із свічкою. Виставка однаково ацікавила як старших людей, так і молодь. Учасники акції могли висловитись на окремому стенді та наговорити про своє ставлення до кучмізмі на диктофон, який носила активістка „ПОРИ!”.

Недільна акція, що відбувалася біля Домініканського собору, була розрахована на людей, які виходили із церкви, відтак глідачів було більше. На стенді відгуків можна було причитати, що Кучма гірший від Піночета. Також був намальований дуже символічний малюнок: потяг „Україна”, який прямує в безодню, бо його машиніст — Кучма. Від народу перепало не тільки Кучмі, а і Януковичу та СДПУ (о). Люди писали: „геть есдеків” та „не допустимо кримінальника Януковича до влади”.

Акцію „Десять років кучмізму” провели також у Києві, Івано-Франківську, Рівному, Херсоні. На цьому тижні пройде в Хмельницьку, Ужгороді, Вінниці, Чернігові, Миколаєві, Дніпропетровську, Луцьку, Чернівцях та Житомирі, на Полтавщині.

Суть акції „Десять років кучмізму” полягала у тому щоб показати зв’язок системної кризи в Україні саме із правлінням Кучми. Глядачі виставки оглянувши стенди погоджувались із висунутою вимогою „ПОРА це змінити!” та висловлювали свою підтримку Громадянській Кампанії „ПОРА!”. Безперечно, що з такими настроями людей — антинародному режимові залишилось недовго існувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *