На „Ту стань!”, на гостини до воєводи і князя!

Наталя ДУДКО, "Ратуша"

|

8 — 9 вересня в селі Урич Сколівського району на території Державного історико-культурного заповідника „Тустань” відбудеться II фестиваль середньовічної культури „Ту стань!-2007″. Організатори запланували цікаву й розмаїту програму, а також обіцяють добре все організувати (подбати про харчування, медичне забезпечення, встановити смітники й біотуалети). Очікують, що приїде близько

15 — 20 тисяч осіб.

У суботу, 8 вересня, як розповів мистецький продюсер фестивалю Дмитро Кацал, буде відтворено один день з життя фортеці: за сюжетом, до воєводи Тустанського приїжджає на гостину князь. Розважатимуть князя та інших гостей фестивалю гурти „Львівські менестрелі”, „Дивні”, „Русичі”, „Експресія драйву” тощо. Своє дійство представить Театр імені Леся Курбаса. Спеціальний гість фестивалю — „Кому вниз”. Серед забав — футбол у латах, кінні забави, ігрища воїнів-русичів, поєдинки, взяття фортеці, факельна хода. Атракціями цьогорічної імпрези будуть катапульта та змій, що дихає вогнем. Презентуватимуть свій доробок народні майстри (гончарі, ковалі, різьбярі), причому організатори запевняють, що китайських іграшок не буде.

Як наголосив директор заповідника „Тустань” Василь Рожко, фестиваль „Ту стань!” від решти середньовічних фестивалів відрізняє те, що на території заповідника буде відтворено одяг, зброю, обладунки українського середньовіччя Київської Русі.

Неділя, 9 вересня, на фестивалі буде днем Божим. Після Служби Божої виступатимуть фольклорні колективи з навколишніх сіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *