ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 мільйон доларів хабаря

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали у Києві ділків, які пропонували співробітнику СБУ 1 млн доларів за сприяння у захопленні підприємства. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

Як повідомили в Офісі Генпрокурора, група осіб розробила злочинний план щодо захоплення цілісного майнового комплексу кількох юридичних осіб. Вони планували залучити до цієї діяльності службову особу СБУ та надати за це неправомірну вигоду у сумі 1 млн доларів.

Підозрювані мали намір звернутися із заявою про нібито вчинення підприємцями злочинів та внесення відомостей в Єдиний реєстр досудових розслідувань кримінального провадження.

Далі, за їх задумом, правоохоронці повинні були сприяти у проведенні в рамках цього кримінального провадження необхідних слідчих дій, направлених на визначення всього наявного у підприємствах майна та накладення на нього арешту.

Завершальним етапом злочинного плану була реалізація арештованого майна третім особа, в інтересах яких діяли підозрювані.

За даними відомства, про отриману «пропозицію» полковник української спецслужби одразу доповів своєму керівництву.

Завдяки цьому всіх чотирьох рейдерів було затримано «на гарячому» під час спроби передачі першої частини хабаря в одному із ресторанів столиці.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих на території столичного регіону та в їхніх автомобілях виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами оборудки.

Слідчі повідомили всім чотирьом затриманим про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *