ОСТАННІ НОВИНИ

Які налаштування допоможуть покращити автономність Айфона

Новини компаній

|

Покупка нового iPhone може дійсно порадувати. От тільки що робити, якщо гаджет занадто швидко розряджається? Швидше за все, причина в неправильних налаштуваннях.

Після виходу iOS 17 багато власників смартфонів бренду Apple зіткнулися з проблемою швидкої втрати ресурсу батареї. Насправді це не є системною помилкою, просто для виправлення цієї неприємної ситуації потрібно внести певні зміни в налаштування пристрою.

Бажаєте не хвилюватися про те, що акумулятор телефона може розрядитися в найбільш незручний момент? Тоді ознайомтеся з переліком прихованих налаштувань, які допоможуть суттєво поліпшити автономність пристрою Айфон 15.

Ефір активності 

Цей віджет відповідає за безперервне оновлення даних у режимі онлайн. Щоби заощадити ресурс не обов’язково постійно вимикати інтернет — достатньо знайти зазначений віджет у меню «Параметри» та деактивувати його. У сукупності з іншими налаштуваннями це допоможе трохи зекономити заряд.

Інтерактивні віджети

Оновлення операційної системи спрямовано на розширення функціональних можливостей кожного гаджета. Тому після його встановлення автоматично активується багато віджетів на домашньому екрані та в локскрині. Кожен із них споживає певний відсоток енергії акумулятора.

Виправити проблему дуже просто у два кроки: 

  • визначте, які засоби швидкого перегляду інформації не є актуальними для вас; 
  • деактивуйте зазначені віджети в меню «Параметри».

Зазвичай після таких дій автономність гаджета збільшується на декілька годин.

Опція «Збереження пристроїв»

Надзвичайно корисна опція для користувачів iPhone, яким важлива постійна взаємодія пристроїв в екосистемі. Якщо ж пошук пристроїв поруч не є актуальним, така опція просто активно витрачає ресурс батареї. Адже ваш смартфон безперервно шукає девайси поряд, потім виявляє їх, а кожен успішний пошук завершується вібрацією та запуском анімації. Цілком логічно, що весь цей ланцюжок пришвидшує розрядження акумулятора.

Онлайн-мапи

Щоб швидко знайти потрібне місце, дуже зручно користуватися мапами. У режимі онлайн цей застосунок практично безперервно завантажується, що призводить до швидкої втрати заряду батареї. Особливо якщо користуватися програмою доводиться в умовах нестабільного доступу до мобільної мережі.

Уникнути такого неприємного ефекту, не обмежуючи себе в доступі до потрібної інформації, можна, просто завантаживши на свій Айфон офлайн-мапи.

Клавіатурна вібровіддача

Декому подобається, коли на кожен дотик пальця клавіатура відповідає легкою вібрацією. Когось із користувачів цей ефект дратує. Але найбільше від вібровіддачі страждає акумулятор, багато ресурсу якого йде на створення цього ефекту. Тому варто вимкнути опцію для збереження заряду батареї. Зробити це можна так:

  • відкрийте меню «Параметри»;
  • виберіть пункт «Звуки та тактильні сигнали»;
  • перейдіть у розділ «Відгук клавіатури» та деактивуйте вібрацію.

Задоволення від користування якісним гаджетом без вібровідгуку клавіатури точно не зникне, а от автономність підвищиться.

Always-on Display

Порада стосується власників моделей iPhone 14 Pro та 15 Pro. Ця функція не завжди приносить реальну користь, проте активно споживає ресурс батареї та може призвести до більш швидкого вигорання екрана.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *