ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни спробували прорвати оборону на Харківщині, ЗСУ відбили атаки

Наталя Дуляба

|

Вдосвіта 10 травня російські окупанти здійснили спробу прориву лінії фронту на Харківщині у районі Вовчанська. Сили оборони відбили всі атаки, зараз тривають бої різної інтенсивності. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

Протягом останньої доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб, а з початком ночі – посилив обстріли артилерією по передньому краю оборони українських військ.

«Приблизно о 05:00 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності», – йдеться у повідомленні.

Для посилення оборони на цю ділянку фронту скерували резервні підрозділи. Сили оборони України продовжують стримувати наступ ворога, запевняють у Міноборони.

Карта Deepstate станом на 10 травня. Натисніть на зображення для збільшення

Зі свого боку голова Харківської ОВА Олег Синєгубов додав, що Сили оборони впевнено тримають позиції. Станом на 11:20 він заявляв, що не було втрачено жодного метра позицій.

«Угрупування противника не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку. Усі органи влади працюють, перебувають на місцях та виконують свої обов’язки», – сповістив посадовець.

Водночас Синєгубов додав, що передусім окупанти б’ють по Вовчанську, були спроби ДРГ прорвати у цьому районі кордон, проте вони не увінчались успіхом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *