ОСТАННІ НОВИНИ

Об’єднання профспілок відсудило свій будинок в центрі Львова

Наталя Дуляба

|

Господарський суд Києва повністю відхилив позов Галицької окружної прокуратури Львова, яка вимагала повернути у комунальну власність Будинок профспілок на просп. Шевченка, 7. Про це Львівському порталу повідомили в Об’єднанні профспілок Львівщини.

Прокурори хотіла скасувати рішення Львівської обласної ради, яким у 1994 році Будинок профспілок на просп. Шевченка, 7 у центрі Львова виключили з комунальної власності.

В об’єднанні кажуть, що 8-поверховий будинок отримали законно ще у 1949 році. Тоді виконком Львівської міськради передав його у власність обласній Раді професійних спілок як компенсацію за майно, вилучене раніше для потреб держави.

«Ніхто профспілкам нічого не дарував, у нас забрали будинок №4 на сучасній пл. Григоренка і надали його управлінню МВС, натомість нам передали будинок на сучасному просп. Шевченка, 7. Відповідно, будинок на законних підставах є у власності Об’єднання профспілок Львівщини», – йдеться у повідомленні.

Відтак Господарський суд Києва став на бік профспілок Львівщини і повністю прокуратурі в задоволенні позову.

Нагадаємо, на початку 2023 року стало відомо, що державний реєстратор Михайло Живко у 2020 році зареєстрував право власності на Будинок профспілок на просп. Шевченка за Об’єднанням профспілок Львівщини. Прокурори вважають, що це було зроблено незаконно, оскільки будівлю передавали лише на баланс цієї організації.

Сам будинок має площу майже 4000 м кв, а його вартість оцінюють у 153 млн грн.

Держреєстратору, 46-річному львів’янину, оголосили підозру, а на саму будівлю наклали арешт. Проте Галицький райсуд Львова відмовився передати її в управління АРМА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *