ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала перший тренажер винищувача F-16

Олег Дерев'янко

|

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 в одну із бригад тактичної авіації. Його основний модуль уже тестують та готують до експлуатації українські спеціалісти. Про це повідомив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

За словами Олещука, окрім самих винищувачів F-16, Україні необхідно створювати потужну навчально-матеріальну базу для підготовки молодих пілотів. І закликав союзників долучатися до цієї ініціативи.

Також командувач Повітряних Сил висловив подяку всім, хто допомагає Україні зміцнювати авіаційну компоненту.

Нагадаємо, що Уряд Бельгії вирішив прискорити постачання Україні власних винищувачів F-16 і зробити це вже до кінця 2024 року, не чекаючи формування нового кабінету міністрів. Також Уряд схвалив виділення 25-го пакета підтримки для України, який передбачає кошти на обслуговування винищувачів F-16.

Нідерланди планують почати відправку винищувачів F-16 Україні цієї осені слідом за Данією, яка має намір передавати літаки влітку. Загалом Україна отримає 61 винищувач F-16: 42 від Нідерландів та 19 від Данії.

Їх українські Повітряні Сили поступово отримуватимуть по завершенню навчання пілотів й техніків, які відбуватимуться у низці країн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *