ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили найбільший в Україні центр протезування

Олег Дерев'янко

|

У п’ятницю, 10 травня, за підтримки німецького уряду у Львові відкрили найбільший в країні Центр протезування та ортезування Unbroken. Він забезпечуватиме сучасними протезами понад 1200 пацієнтів на рік. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі GIZ Ukraine.

Цей проєкт реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) в рамках «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions» та фінансується Федеральним урядом Німеччини.

«Мене дуже вразило, скільки людей в Україні зазнали тяжких поранень внаслідок російських ударів – і кожного дня цієї жорстокої війни їхня кількість зростає. Новий Центр протезування та ортезування Unbroken у Львові сприяє полегшенню буденного життя постраждалих: в майбутньому більше 1200 пацієнтів щорічно отримають тут найсучасніші протези», – пояснює членкиня правління GIZ Інґрід-Ґабріела Хофен

Вона зауважила, що також триває підготовка спеціалістів, яких так не вистачає, – тих, що можуть виготовляти протези. За дорученням уряду Німеччини продовжать працювати над тим, щоб забезпечити вкрай необхідну охорону здоров’я в Україні

В одноповерховій будівлі розміщено центр виготовлення протезів, аудиторії для навчання та досліджень, кімнати для примірки та випробування протезів пацієнтами, а також внутрішній дворик для відпочинку. Центр оснащений новітнім обладнанням (AFT, Romedis) для виготовлення протезів верхніх і нижніх кінцівок.

Важливою частиною проєкту є навчання протезистів та ортопедів за стандартами ISPO (Міжнародного товариства протезування та ортопедії). Близько 60 осіб беруть участь у навчальних програмах різних рівнів за підтримки німецького уряду та GIZ Ukraine. Успішні випускники отримують міжнародні сертифікати.

За словами генерального директора Першого медоб’єднання Львова Олега Самчука, новостворений Центр протезування та ортезування Unbroken збільшить потужності виробництва протезів в Україні. А значить – допоможе українцям, які потребують штучних кінцівок, швидше їх отримати.

«Ми маємо допомогти якнайбільшій кількості людей. Саме тому повинні розширювати можливості виробництва. Ще один виклик часу – це фахівці, їх катастрофічно бракує. Україні має готувати спеціалістів з протезування і ортезування. І ми плануємо, що цей Центр стане потужним навчальним хабом в Україні», – зазначив Олег Самчук

Він додав, що за останній рік уже відбулася низка навчань для 51 працівника протезних підприємств з різних куточків України. А вже 21 травня у цьому Центрі розпочнеться наступний модуль авторитетних у світі навчань Human Study. Також це буде місцем для проведення досліджень у протезуванні та розробці українських стартапів.

Серед іншого, центр розроблятиме матеріали для національної програми підготовки українських тренерів з протезування, які зможуть передавати свій досвід майбутнім фахівцям та збільшувати кількість спеціалістів у цій галузі.

Будівля розрахована на 40 робочих місць. Центр виготовлятиме близько 1200 протезів на рік.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *