ОСТАННІ НОВИНИ

Ми зустріли їх вогнем, – Зеленський про наступ росіян на Харківщині

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський 10 травня під час спільного брифінгу в Києві з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою підтвердив, що російські війська почали нову хвилю наступальних дій на Харківщині. Про це повідомляє Суспільне.

«Україна зустріла їх [російські війська] там нашими військами, бригадами і артилерією. Важливо, що вони можуть збільшувати та підтягувати ще сили в цьому напрямку, але наші військові, наше командування знали про це і розраховували свої сили для того, щоб зустріти вогнем ворога. Зараз іде жорстокий бій в цьому напрямку, ми їх зустріли вогнем», – сказав Зеленський.

Зазначимо, перед цим Міністерство оборони офіційно заявило про спробу російських окупантів прорвати лінію фронту на Харківщині у районі Вовчанська. Сили оборони відбили атаки, на підмову їм відправили резерви.

Війська РФ активно обстрілюють Вовчанськ та сусідні населені пункти. Голова ОВА Олег Синєгубов каже, що ЗСУ тримають позиції. При цьому вороже угрупування, за його словами, не становить загрози для Харкова, цих сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку.

Карта Deepstate станом на 10 травня. Натисніть на зображення для збільшення

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *