ОСТАННІ НОВИНИ

На телемарафоні героїзували прикордонника, який торгував зброєю

Андрій Котенський

|

Місяць тому в ефірі телевізійного марафону у слоті телеканалу «Інтер» вийшло інтервʼю з прикордонником і «героєм війни» Іваном Малетичем. Однак за інформацією від правоохоронців виявилось, що Іван насправді ніякий не герой, а торговець зброєю ліквідованих рашистів, а також й наших полеглих захисників. Про це заявила журналістка Яніна Соколова на своєму YouTube-каналі.

Ще рік тому Іван Малетич продавав зброю у центрі Чернігова.

«За інформацією свідків зброю Іван збирав на звільнених від окупантів територіях, відбираючи її у полеглих побратимів і орків. На черговому збуті зброї його піймали правоохоронці. Був суд. Дали 3 роки. Але випустили… Тепрр Іван продовжує робити Тік ток відео про стосунки з дєвушкамі і єйо мужʼямі під російський реп, на Геліку, записаному на тата, священника, з номерами за 100 тис гривень», – повідомила Яніна Соколова.

За її даними, раніше інформація не просочилась у ЗМІ, бо у Івана Малетича є гарні покровителі.

«Усім, хто розслідував цю справу наказали мовчати, бо є вплив згори. Особливо справедливим пригрозили. Справа ця ганебна приховувалася. Її ніде не було у медіа. Але хтось попіклувався про те, щоб Іван став героєм марафону. Відбілити репутацію серед своїх. І йти далі по карʼєрних сходах. Як медійний прикордонник», – обурена журналістка.

«Не будемо вдаватися в деталі про бойовий досвід Івана – наразі ми не можемо перевірити, чи чисту правду він казав у цьому інтерв’ю. проте є інші факти – наприклад, ухвала суду, в якій ідеться про те, що Іван Малетич у березні 2022 року виявив у зруйнованому будинку цілу низку зброї, яку потім, у травні 2023 року намагався продати. І попався на гарячому завдяки свідкам», – йдеться в описі опублікованого відео.

Серед покровителів Івана Малетича називають відомого колишнього біатлоніста і колишнього начальника управління спорту Чернігова Андрія Дереземлю, який на початку вторгнення рашистів покинув рідне місто.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *