ОСТАННІ НОВИНИ

Гідравлічні випробування-2024 у Львові: повний перелік адрес

Наталя Дуляба

|

Вже з понеділка, 13 травня, у Львові стартують гідравлічні випробування. Без гарячої води більше ніж на місяць залишаться мешканці Сихівського і Шевченківського районів, а жителі Залізничного району та Рясного – на два тижні. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Із 13 травня до 18 червня гарячої води не матимуть 763 будинки на Сихові, які отримують водопостачання від ТЕЦ-1:

– просп. Червоної Калини, вул. Морозна, Сихівська, Зубрівська, Монастирського, Довженка, Хуторівка, Чукаріна, Хоткевича, Полуботка, Кавалерідзе, Антоненка-Давидовича, Коломийська, Кос-Анатольського, Трильовського, Вернадського, Антонича, Драгана, Гориня (колишня Скрипник)а, Освицька;

– вул. Стрийська, Боднарська, Скорини, Гашека, Лазаренка, Сахарова, Куликівська, Єфремова, Героїв Майдану, Лукаша, Моршинська, Кастелівка, Вітовського, Наукова, Володимира Великого та прилеглих до них вулиць (Рубчака, Тролейбусна, Княгині Ольги, Симоненка, Пулюя, Бойчука, Кульпарківська та інші);

– вул. Шафарика, Дж. Вашингтона, Пасічна, Лисеницька, Китайська, Ярошинської, Дністерська, Раковського, Липова Алея, Зелена.

– мікрорайон Новий Львів: вул. Чмоли, Тернопільська, Ярославенка, Мишуги, Тиверська, Панаса Мирного, Запорізька, Героїв Крут, Литовська, Литвиненка, Угорська, Навроцького, Віденська, Кам’янецька, Енергетична, Карманського).

Також протягом 13 травня – 18 червня гарячу воду не отримуватимуть жителі 256 будинків у Шевченківському районі, які під’єднані до ТЦ «Північна»:

– вул. Грінченка, Чигиринська, Мідна, Богдана Хмельницького, Мазепи, Миколайчука, Щурата, Дж. Леннона, Плугова, Студинського, Хвильового, Лінкольна, Тичини, Льняна, Інструментальна, Замарстинівська, Панча, Варшавська, Юрія Липи, просп. Чорновола, Під Голоском, Плужника, Масарика, Окуневського, Кошиця, Сосюри, Липинського, Джерельна, Сорочинська.

Крім того, із 13 травня гарячу воду вимкнуть й жителям Залізничного району та Рясного, гідравлічні випробування тут проводять на окремих котельнях. Проте відновлять гаряче водопостачання тут значно швидше – 27 травня.

Гідравлічні роботи в інших частинах Львова, де працюють невеликі котельні, будуть проводити протягом літа і триватимуть вони всього лише 3-5 днів.

Водночас комунальники запевняють, що спробують зробити все можливе, аби завершити гідравліку раніше.

У мерії Львова наголошують: гідравлічні випробування проводять відповідно до чинного законодавства. Вони потрібні для того, щоб виявити і ліквідувати виявлені у мережі пошкодження й прориви та таким чином підготуватися до зими.

«Більшість наших мереж є зношені. Чим це загрожує? Чим більше зношена мережа, тим більша ймовірність, що взимку на ній може статися порив і витік теплоносія. Тому щоб цього не сталося зимою, влітку гідравимо труби. Труби наповнюємо водою під високим тиском, і якщо мережа витримує таке навантаження, це свідчить, що вона міцна і готова до роботи в опалювальний сезон.

Якщо під час випробування тиск починає падати, то ми розуміємо, що на мережі виник порив і вона не витримала високого тиску. Ми локалізовуємо цей витік і його ліквідовуємо, замінивши цю слабку ділянку мережі. Тому завдяки гідравліці і ліквідації всіх виявлених пошкоджень на трубопроводах останні опалювальні сезони ми проходимо без аварійних ситуацій і зупинок подачі тепла», – прокоментував директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олександр Одинець.

Нагадаємо, зазвичай гідравлічні випробування у Львові тривають близько місяця і створюють незручності для мешканців, які залишаються без гарячої води. У 2018 році львів’яни навіть створили петицію до мерії з проханням припинити довгострокові гідравлічні випробування і скоротити термін їхнього проведення всього до 7 днів.

Депутати Львівської міськради підтримали цю петицію, але фактично на терміни проведення гідравлічних випробувань так і не вплинули.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *