ОСТАННІ НОВИНИ

На війні загинув десантник із Дублян Василь Жемела

Наталя Дуляба

|

На фронті загинув 37-річний десантник із Дублян Василь Жемела, якого напередодні Головком ЗСУ нагородив «Золотим хрестом». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛНУ імені Івана Франка.

Життя Василя Жемели обірвалось 2 травня на Авдіївському напрямку фронту. Він отримав уламкове поранення.

Василь був молодшим сержантом, служив у 71 окремій єгерській бригаді Десантно-штурмових військ ЗСУ. Цьогоріч у квітні отримав від Головнокомандувача Олександра Сирського відзнаку «Золотий хрест», адже на Донеччині успішно приглушував ворожі дрони, що перешкоджало рашистам вести аеророзвідку.

Десантник неодноразово брав участь у виконанні бойових завдань та власними вчинками був прикладом відданості та професіоналізму.

«Василь Жемела був випускником географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Вся академічна спільнота глибоко сумує у зв’язку з непоправною втратою і висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам загиблого Героя», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що Василь Жемела народився у Дублянах. Деталей про чин похорону поки немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *