ОСТАННІ НОВИНИ

Бельгія виділить ще 9 млн євро на відновлення енергетики України

Олег Дерев'янко

|

Бельгія виділить ще 9 мільйонів євро допомоги для відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури в Україні. Про це заявила міністр з питань співробітництва у сфері розвитку Кароліна Геннес, повідомляє Економічна правда з посиланням на бельгійський мовник RTBF.

«Енергетична інфраструктура України зруйнована, вона залишається дуже централізованою, що робить її вразливою. Саме тому Програма розвитку ООН наголошує на необхідності розвитку сталих і децентралізованих джерел енергії», – сказала Геннес.

За даними відомства, через ООН Бельгія допоможе відновити енергетичну інфраструктуру навколо Харкова, який зараз перебуває під щоденними обстрілами російської армії.

«Разом з військовою підтримкою це допоможе зміцнити стійкість України», – додали в бельгійському уряді.

Зазначено, що дев’ять мільйонів євро Бельгія спрямує на підтримку проєктів у рамках Програми розвитку ООН, яка спеціалізується на питаннях економічного розвитку.

Саме за цією Програмою після початку російського вторгнення в Україну надійшли перші електричні генератори, а пізніше – поставлялися запасні частини та обладнання для ремонту пошкодженої обстрілами енергетичної інфраструктури, пише видання.

Нагадаємо, очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що російські балістичні ракети є справжньою проблемою на війні. Останнім часом РФ переважно використовувала їх для руйнування енергетичної системи України.

Вранці, 8 травня, російські війська масовано атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях.

Велика Британія додатково внесе до фонду підтримки енергетики України 20 мільйонів фунтів (23 мільйони євро).

Також 10 травня, Кабінет Міністрів під час засідання ухвалив рішення про виділення понад 7 млрд грн на відбудову української енергосистеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *