ОСТАННІ НОВИНИ

Пологи під землею. Чехія передала перинатальному центру обладнання на 21 млн грн

Андрій Котенський

|

Львівський обласний перинатальний центр отримав від Чеської Республіки обладнання на понад 21 мільйон гривень. За ці кошти в укритті закладу вдалося укомплектувати пологове відділення, де жінки під час повітряних загроз можуть безпечно народжувати дітей під землею. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Відтепер укриття принатального центру обладнане: пологовим ліжком, гінекологічними кріслами, електричними ліжками реанімації з вагами, багатофункціональними кріслами з бічними поручнями, каталками, обігрівачем для новонароджених, електрокоагулятором, відсмоктувачем, анестезіологічним візоком, висувними візками, симулятором лапароскопії, стельовими консолями, світильником для операційної, мобільний світильник для пологового залу. Окрім цього, за кошти Чехії придбали потужний генератор, який здатен повністю заживити пологовий корпус.

«Обладнання вже підключили. Більшість з нього застосовуватимуть у пологовому відділенні в мініатюрі, яке облаштували в укритті медзакладу. Також воно працюватиме у відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії, гінекологічному, допоміжних репродуктивних технологій та у спеціалізованому консультативно-діагностичному відділенні з жіночою консультацією», – повідомив очільник області Максим Козицький.

Водночас, як розповіла керівниця Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська, із початком повномасштабного вторгнення питання безпеки стало для пенатального центру першочерговим завданням.

«Ми були переконані, що немовлята мають з’являтися на світ у максимально надійних умовах та за будь-яких обставин. Так народився проєкт «Безпечне укриття для новонароджених» і ми розпочали пошуки ресурсів на його реалізацію. Завдяки ініціативі голови Львівської обласної військової адміністрації… знайшли підтримку в представників консульства Чеської Республіки», – повідомила Марія Малачинська.

Також стало відомо, що новий генератор вартістю 4 млн грн видає потужність 630 кВт. Він може повністю забезпечити функціонування пологового корпусу. Водночас центр отримав медичного обладнання на суму понад 16 млн грн.

Частина обладнання буде використовуватись в укритті, а також у відділеннях Центру, зокрема у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії, спеціалізованому консультативно-діагностичному відділенні з жіночою консультацією, гінекологічному відділенні та у відділенні допоміжних репродуктивних технологій.

Раніше Львівський портал повідомляв, що в укритті Львівського перинатального центру з’явилось окреме пологове відділення.

За перший рік роботи відділення допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ) у Львівському обласному перинатальному центрі проконсультував 2300 пар, а показник ефективності безкоштовного лікування безпліддя досяг у 65%.

Фото: ЛОВА і Перинатальний центр

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *