ОСТАННІ НОВИНИ

В «Укренерго» розповіли, кому обмежать подачу світла ввечері 8 травня

Наталя Дуляба

|

Через масовану російську атаку в Україні ввечері 8 травня змушені обмежити подачу електроенергії бізнесу та промисловості. Але якщо серед населення споживання ростиме, то знеструмлень не вдасться уникнути. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Так, із 18:00 до 23:00 в Україні вводять обмеження на енергопостачання промисловості та бізнесу. Обсяг обмежень обіцяють розподілити рівномірно між всіма регіонами. Причиною цьому є дефіцит електроенергії, викликаний масованою ракетно-дроновою атакою росіян на енергетичні об’єкти у ніч на 8 травня.

«Але якщо ввечері споживання продовжить зростати, «Укренерго» буде змушене вдатися до крайнього заходу збалансування енергосистеми – застосувати аварійні відключення для побутових споживачів по всій Україні. Щоб цього уникнути, ощадливо споживайте електроенергію з 18:00 по 23:00», – йдеться у повідомленні.

Енергетики закликають українців не вмикати одночасно всі потужні електроприлади, перенесіть прання на ніч, вимикати світло в порожніх приміщеннях.

Бізнес та промисловість просять зменшить освітлення торгівельних залів та використання енергоємного обладнання, переглянути виробничі процеси, максимально залучати імпорт електроенергії.

Нагадаємо, вночі 8 травня російські окупанти завдали ракетного удару по Україні, випустивши 55 ракет та 21 ударний дрон. Силами ППО було знищено загалом 59 повітряних цілей.

Росіяни атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях.

На Львівщині рашисти влучили крилатими ракетами в енергетичні обʼєкти в Червоноградському та Стрийському районах.

У Міненерго відразу попередило, що через дефіцит потужностей існує ймовірність знеструмлень. Вони можуть охопити всі регіони України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *